StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON PRESUDE VS RH:

DANAS NA ŽUPANIJSKOM SUDU Ponovno suđenje Saneli Hadžić za pomaganje u razbojništvu u Zračnoj luci Dubrovnik

Piše Ahmet Kalajdžić
2. veljače 2021. - 09:47

Nakon presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske i potpunog odbijanja žalbi dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva, te potvrde vremenske kazne Antunu Katušiću od tri godine i dva mjeseca zatvora, danas će na dubrovačkom Županijskom sudu uslijediti ponovljeno suđenje drugookrivljenoj sarajevskoj kućanici Saneli Hadžić.

Naime, žalba drugookrivljene i njezina branitelja, odvjetnika  Srđa Jakšića je prihvaćena te se u tom dijelu ovaj kazneni predmet upućuje prvostupanjskom dubrovačkom Županijskom sudu na ponovno suđenje i odluku. Tako će se Hadžić ponovno naći pred Vijećem Županijskog suda i odgovarati na okolnosti koje su 21. listopada 2019. godine dovele do sada nezapamćenog razbojništva u Čilipima.

Glede ovog još uvijek u cjelosti nerazjašnjenog razbojništva recimo i to da je Vrhovni sud preinačio prvostupanjsku presudu tako da je Katušić obvezan u cjelosti isplatiti Zračnoj luci Dubrovnik odštetu od 652.436 kuna plijena iz aerodronmskog duty free shopa. Podsjetimo kako se pretpostavlja da su pljačku izvela braća Alen i Adi Alić iz susjedne Bosne i Hercegovine i to na motociklu kojeg je prethodno ukrao Katušić. Vjerojatno je upravo ta okolnost bila odlučujuća da sud odbaci Katušićev žalbeni prigovor o tome kako je bio pomagač a ne supočinitelj. Uz to, prema odluci VS RH Katušić mora platiti i ukupno 35.183 kune troškova postupka na Vrhovnom sudu.

Inače, Katušić je na slobodi čekao odluku Vrhovnog suda, dok se Hadžić kao iniozemna, odnosno kao ne-EU državljanka do pravomoćnosti presude nalazi u zatvoru.

03. svibanj 2024 19:58