StoryEditorOCM
Crna kronikaUBOJSTVO U VELOJ LUCI

Cure novi detalji: nakon ubojstva majke, sav u krvi, ubojica je bezrazložno, s leđa napao velolučkog ugostitelja

Piše Dora Lozica
11. veljače 2022. - 14:50

Okolnosti stravičnog ubojstva koje se jutros dogodilo u Veloj Luci još uvijek nisu poznati, no doznajemo sve više detalja. U Veloj Luci vlada tjeskobna atmosfera, sin je ubio majku, događaj kojeg se ne sjećaju u modernijoj povijesti mjesta, no, kako kažu, nije ih iznenadilo kad su čuli o kome se radi. Posljednjih dvadesetak dana navodni ubojica je bio u posebno lošem fizičkom i psihičkom stanju, majka ga je nekolilko puta prijavljivala policiji, a to su nam potvrdili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

-Imali smo asistencije vezane za osobu koju navodite, ali ne u kontekstu nasilnog ponašanja. Asistencije su bile vezano za njegovo loše zdrastveno stanje- potvrdIla je Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

Usmrćena majka navodnog ubojice rodom je iz Brazila, na otok je došla zbog udaje, otac je pomorac i u trenutku stravičnog ubojstva je na brodu. Pričali smo s Velolučankom koja je navodnim ubojicom išla u školu.

image
Kuca u kojoj je danas pronadjena ubijena zena, a priveden clan obitelji.

Foto: Andjela Scepanovic/CROPIX
Andela Scepanovic/Cropix

-Išli smo u osnovnu skupa i bio je normalan. Nakon toga, ne znam. Govorili su da je imao problema s drogom. Ne poznam ga dobro- kratko je komentirala.

Kako smo neslužbeno doznali, nakon ubojstva mladić je istukao prolaznike na ulici, jedan od njih je i vlasnik poznatog velolučkog, ugostiteljskog objekta. Ubojica je bio sav u krvi, napao ga je s leđa kako nam je ispričala supruga vlasnika ugositeljskog objekta.

-Čuli smo da je napao jednog našeg sumještanina, a onda je pedesetak metara od mjesta gdje taj sumještanin živi napao i moga muža i to s leđa. Moj se muž hrvao s njim, a onda je mladić pobjegao, a muž za njim. Uskoro je napao još jednog čovjeka kojeg znamo, muž je potrčao u pomoć tom čovojeku, a mladić je pobjegao. Kasnije ga je pokupila policija, sve se dogodilo u pet minuta i 50 metara. U trenutku napada, mladić je bio pun krvi, vjerojatno se napad dogodio nakon ubojstva. Mog je muža napao bez ikakvog razloga, s leđa, šakama, a on ima operiranu vratnu kralježnicu. Doživio je šok, istraumatiziran je ali i ozlijeđen“, ispričala nam je iskreno supruga.

Kako doznajemo, policija trenutno vrši očevid u obiteljskoj kući u kojoj se dogodilo ubojstvo, navodno čekaju kriminaliste iz Dubrovnika. Veće obitelji i prijatelja navodni ubojica nema, neslužbeno doznajemo da ima sestru koja živi u Splitu. Slučajem je zgrožena i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.

-Za tragičan događaj sam doznala na putu. Nerijetko čitamo o ovakvim slučajevima, a posebno me žalosti kad se ovakvo nešto dogodi u malom mjestu, sve nas posebno pogodi. Zgroženi smo ovim što se dogodilo“, komentirala je načelnica Gugić.

 

09. lipanj 2023 09:13