StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Crnogorac vozio brzinom od 203 kilometara na sat, dobio samo 5 tisuća kuna kazne

Piše DV
23. lipnja 2020. - 09:51
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 897 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 497 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 110 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 52 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 43 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima 16. lipnja, 59-godišnjaku koji je zaustavljen u osobnom vozilu dubrovačkih registarskih oznaka tijekom prometne kontrole na području Dubrovnika.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna
Najveća novčana kazna u iznosu od 20 tisuća kuna izrečena je 57-godišnjaku koji je 17. lipnja u večernjim satima, zaustavljen prilikom prometnog nadzora u Komolcu, kada je utvrđeno da prije stjecanja prava na upravljanje upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola od 0,59 g/kg.

Najveća brzina kretanja vozila
Najveća zabilježena brzina kretanja vozila izmjerena je 48-godišnjem državljaninu Crne Gore koji je 17. lipnja na dionici ceste A-1 u blizini Pojezerja upravljao osobnim vozilom crnogorskih registarskih oznaka brzinom od 203 km/h.
Vozač je prekršajno sankcioniran prekršajnim nalogom na iznos od 5 tisuća kuna i jednomjesečnom zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske.
25. travanj 2024 00:45