StoryEditorOCM
Crna kronikaPUCNJAVA U SPLITU

Četvorka s tjeralice: Jerko Radić je sa 19 osuđen za ubojstvo, boksač Ante Varnica bio je dečko Big Brother sudionice

Piše Katarina Marić Banje/sd
12. travnja 2023. - 00:02

Splitska policija traga za četiri muške osobe koje sumnjiče za napad i ranjavanje Josipa Čubelića (36) Čube u utorak oko 15.50 sati na Skalicama u Splitu. Dvojica od njih su rodbinski povezani, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak.

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama se pojavio sa 19 godina nakon što je zajedno s Robertom Vlaićem ispred diskoteke "Shaekspeare" u Splitu na smrt zatukao bejzbol palicom 20-godišnjeg Ivana Perkovića.

image

Jerko Radić

MUP

Jerko Radić je osuđen tada na devet godina, a Vlaić na osam godina zatvora. Mladić kojeg su ubili tu je večer slavio rođendan.

Uhićen je 2010. godine kao pripadnik organizirane narko skupine iz Rijeke čiji članovi su uhićeni u nekoliko hrvatskih gradova. Zaplijenjeno je tada više od pet kilograma kokaina, marihuane te oružje i ekploziv, piše Slobodna Dalmacija.

image

Alen Radić

MUP

Sa svojim nećakom Alenom Jerko je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat Alen Radić zvani Major, po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci "Metropolis" 1998. godine.

image

Ante Varnica

MUP

Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda vezanih za istovrsna kaznena djela. Bivši kickboksač Ante Varnica  je kao K-1 borac bio iznimno talentiran, a s obitelji Radić vezan je kumstvom

Povezivao se s obračunom ispred hotela "Lav" 2015. godine kada se pucalo na dva redara od kojih je jedan ranjen u potkoljenicu. Varnica nikada formalno nije prijavljen za taj događaj, a u medijima se, osim kao borac u ringu, pojavljivao i kao dečko Hane Šoljan, učesnice realitija "Big Brother".

image

Nenad Petrak

MUP

Četvrti muškarac za kojim se traga je Nenad Petrak i, prema našim saznanjima nema dosje, ali to nije temeljni pokazatelj uvezanosti u ilegalne poslove. Saznajemo i kako je policija u službene prostorije dovela muškarca koji nije osumnjičen za događaj, ali je s njim obavljen obavjesni razgovor.

image
MUP
image

Blokade su na rotoru na ulazu u Solin, a opkoljena je bila i obiteljska kuca na Mezanovcima

Tom Dubravec/Cropix
image

Napadači se smatraju naoružani i opasni

Tom Dubravec/Cropix
19. travanj 2024 23:37