StoryEditorOCM
Crna kronikaBRANITELJI OPTUŽENIH PONAVLJAJU PRIGOVORE

Čedo Prodanović: Državno odvjetništvo tolerira ‘epidemiju zaboravnosti‘

Piše Ahmet Kalajdžić
24. siječnja 2024. - 14:34

Poznati odvjetnik Čedo Prodanović i danas je ponovno imao prigovor na iskaze svjedoka, posebno apostrofirajući njihovu zaboravnost. Ovaj put prigovor se odnosio na iskaz bivšeg direktora pogona HE Dubrovnik u Platu Iva Miletića, nakon kojeg iskaza je Prodanović naglasio:

-Zaboravnost svjedoka uvjetovana je načinom kako je podignuta optužnica. To već treći put govorim da Državno odvjetništvo svjedocima i odgovornim osobama iz Dubrovnika tolerira da nemaju saznanja i govore općenito! Zašto? Zato jer postoji potencijalna mogućnost da ih se tuži za stvari koje su se neposredno događale pod njihovom ingerencijom, a za te stvari se tuže ljudi iz Zagreba koji tamo u Zagrebu moraju više znati što se događalo u Dubrovniku nego direktori ili odgovorne osobe iz pogona Dubrovnik!

Na podsjećanje kako će u tom kontekstu biti zanimljivo čuti i svjedočenje sad već bivšeg direktora Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarića (za kojeg je još lani otvoreno ustvrdio kako ima neposredna saznanja da ”pakira” njegovom klijentu, drugooptuženom Tomislavu Rukavini), Prodanović nam je, uz zagonetni smiješak, rekao samo:

-Tu će biti još iznenađenja, ali ostavimo to za petak!

04. svibanj 2024 18:09