StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ O HAVARIJI KOD PROŽURSKE LUKE

Brodicom restorana "Bowa" radnici krenuli na dnevni odmor

Piše dv
3. kolovoza 2019. - 19:51
Nakon objave vijesti o havariji brodice nedaleko Prožurske luke na otoku Mljetu, priopćenjem za javnost se oglasio i Pero Šare iz tvrtke Prwa d.o.o.. U priopćenju se navodi:

"Nastavno na medijske objave vezano za sinoćnju nesreću u kojoj je sudjelovao brod restorana Bowa, ovom prilikom želimo upoznati javnost o točnim zbivanjima.

Naime, četiri zaposlenika restorana su se u kasnim večernjim satima izvan radnog vremena uputili prema Mljetu radi slobodnog korištenja svoga dnevnog odmora, a s obzirom na vremenske neprilike, u vožnji su naletjeli na predmet koji je pruzrokovao oštećenje i potapanje broda. Srećom, nitko od sudionika nije teže stradao, niti je itko hospitaliziran. Policija je odmah obaviještena o slučaju i u tijeku je očevid kojim će se utvrditi više detalja o samoj nezgodi.

Uprava društva Bowa i zaposlenici surađuju s policijom i državnim odvjetništvom. Mislima smo uz naše zaposlenike koji su otpušteni na kućno liječenje i nadamo se njihovom brzom oporavku. Restoran Bowa od ove godine posluje pod istim brandom, ali s novim vlasnikom te nastavlja sa svojim radom ususret svim poslovnim izazovima, kao i do sad. S poštovanjem, Pero Šare".

Ovim su priopćenjem odagnane nepoznanice o brodici za koju smo u sudskom registru doznali da se još vodi na tvrtki "Grande Italia - Šuman & Del Vecchio d.o.o.", ali nam je Katjuša Šuman iz Dubrovnika kao članica tog Društva rekla kako je njezina tvrtka, zbog nemogućnosti povrata kredita, 11. srpnja prošle godine brodicu prepustila "Erste & Steiermärkische S-leasing d.o.o." iz Zagreba. Leasing- odjel Erste banke je brodicu prodao tvrtki koja je prihvatila daljnju otplatu kredita, a činjenica da se na internetu još uvijek navodi stari vlasnik pojašnjava zbog čega naš portal nije odmah izvijestio tko je vlasnik, odnosno korisnik havarirane brodice.
18. travanj 2024 20:10