StoryEditorOCM
Crna kronikapred ultru

Britanci pali na splitskom aerodromu: U prtljazi ima pronašli kokain, ketamin, MDMA, ecstasy i gljive

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
6. srpnja 2023. - 11:29

Dvojica Britanaca koji su jučer sletjeli u splitsku zračnu luku, imali su zanimljiv sadržaj prtljage koji je objeručke, sasvim opravdano, zainteresirao policajce i carinike. Naime, 29-godišnji i 35-godišnji državljani Velike Britanije će kazneno odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su noć proveli na policiji, piše Jutarnji list. 

Sve je krenulo jučer tijekom kontrole putnika aviona koji je u Split doletio iz Birmighama. Na prostoru za carinsku kontrolu aerodroma Resnik, policajci su u suradnji s carinicima u prtljazi 29-godišnjeg Britanca "nanjušili" te oduzeli uz potvrdu 6,8 grama kokaina i 13,1 gram ketamina.

Dok su u prtljazi starijeg Britanca pronašli daleko izdašniji sadržaj - 23,8 grama kokaina, 15,2 grama MDMA, 100 komada tableta ecstasy i 14,8 grama halucinogenih gljiva pakiranih u 30 kapsula. Stigli su na Ultru s očitim ciljem brzinske zarade, međutim, hoće li bez tih zabranjenih supstanci uspjeti uživati u trodnevnom spektaklu, ovisit će dalje o splitskim tužiteljima pred koje će danas biti dovedeni na ispitivanje.

28. travanj 2024 02:06