StoryEditorOCM
Crna kronikaSITUACIJA JE OZBILJNA

Brat ubijenog navijača AEK-a traži pravdu, a odvjetnik uhićenih BBB-a upozorava: Mogli bi ih u manjim grupama rasporediti u više zatvora u kojima bi moglo doći do odmazde

Piše dv
12. kolovoza 2023. - 11:29

Brat 29-godišnjeg Michalisa Katsourija, navijača AEK-a koji je ubijen u incidentu s navijačima u Ateni u ponedjeljak, stigao je na sud u subotu gdje se očekuje ispitivanje još 40 optuženih navijača.

Brat je stigao na sud u pratnji svog odvjetnika Stavrosa Georgopoulosa kako bi svjedočio o smrti Michalisa. Grčki mediji nagađaju da se namjerava očitovati u prilog optužbi, kako bi zatražio kažnjavanje krivaca. - Tražim pravdu- kratko je izjavio nakon bratova ubojstva, donosi N1

Istovremeno, odvjetnik 90-ak hrvatskih državljana Athanasios Kaimenakis potvrdio je za Novu TV da je upozorio hrvatske i grčke vlasti na ono što čeka Bad Blue Boyse u grčkom zatvoru.

Rekao je kako će sam apelirati kod grčkih vlasti, a jednako je zamolio i Hrvatsku vladu da se ovom situacijom počnu baviti ozbiljno te da je potrebno osigurati pravično suđenje.

Prije samog suđenja važna je sigurnost BBB-a u grčkim zatvorima. Naime, on strahuje kako bi ih grčke vlasti mogle razbiti na puno manjih grupa te ih rasporediti po raznim zatvorima. Tamo pak postoji opasnost od odmazde zatvorenika drugih huliganskih grupa.

Naime, u grčkim zatvorima ima dosta navijača AEK-a, ali i Olympiacosa, s kojima su BBB-i imali također krvavi obračun u Ateni 2015. godine.

27. travanj 2024 17:41