StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI OBITELJSKE PRIČE OSUMNJIČENOG ZA UBOJSTVO

Bio je u vezi sa ženom koja je optužena za teško ubojstvo na Babinu kuku, a posjetio je i našu redakciju...

Piše dv
8. travnja 2023. - 16:56

Nakon ubojstva koje se dogodilo u dubrovačkom naselju Kantafig u večernjim satima na Veliki petak, krenule su priče o ovom slučaju i  ovoj nesretnoj dubrovačkoj obitelji. Dinko Zeko, četrdesetogodišnji muškarac, ubio je svog 84-godišnjeg oca iz vatrenog oružja u petak 7. travnja. Dubrovačka policija izvijestila je da je otac ubijen s više hitaca, a sin je nakon zločina sam nazvao policiju, priznao i prijavio ubojstvo.

Kako pričaju Dubrovčani, nesretna majka koja je nakon ubojstva supruga zanijemila i dugo bila u šoku, prije udaje za Dinkovog oca bila je časna sestra. S njim je zasnovala obitelj i u braku su dobili troje djece. Nažalost, dvojica sinova nisu među živima, a treći je danas priveden u Dubrovniku zbog sumnje da je počinio ubojstvo oca. 

Dinko  je poznat u Dubrovniku po burnoj prošlosti. Bio je u vezi sa ženom kojoj  se nakon toga sudilo za pokušaj teškog ubojstva novog nevjenčanog partnera u obiteljskoj kući na Babinu kuku. Nepravomoćnom presudom Vijeća županijskog suda osuđena je na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Dokaznim je postupkom utvrđeno da je optužena kuhinjskim nožem pokušala rezanjem vratne žile ubiti izvanbračnog partnera, inače nezaposlenog pitura. Srećom, samo ga je teško ozlijedila i nanijela po život opasnu ranu na vratu. Okrivljena se izjasnila kako nije kriva jer ga nije htjela ubiti nego samo zastrašiti.

Također, zanimljivo je dodati da je Dinko prije nekoliko godina osobno posjetio redakciju Dubrovačkog vjesnika i tom se prilikom požalio na to da ga policija prati i prisluškuje. No, zbog neuvjerljivosti priče, redakcija je odustala od istraživanja i objave njegove kako je nazivao ‘životne istine‘.

28. travanj 2024 02:25