StoryEditorOCM
Crna kronika‘Tu sam ja gazda‘

Baka (83) osuđena jer je vikala na sina, nevjestu i unuka, evo koliko mora platiti; Eskaliralo je kad je u dvorištu ugledala geodeta: ‘Ubojice, to je moje!‘

Piše dv
4. listopada 2022. - 18:19

Umirovljenica (83) proglašena je krivom i osuđena jer je u dvorištu vikala na sina, snahu i unuka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema presudi, sve se dogodilo u svibnju oko 10:50 na području Svetog Križa Začretja.

“Kao majka, svekrva i baka, počinila je nasilje u obitelji prema svojem sinu, snahi i unuku na način da je u dvorištu vikala riječima: ‘Ubojice!’ ‘Hoćeju mi zeti hižu!’ ‘Maltretiraju me već trideset godina!’ ‘To je moje!’ ‘Ja sam to napravila s mužem prije 60 godina!‘”

“To je moje!” “Tu sam ja gazda!”, “Mene ne bu niko steral iz kuće!” “Ubojice! “Tati!”, a opisanim ponašanjem kod žrtava nasilja izazvala je osjećaj uznemirenosti, dakle, počinila je psihičko nasilje u obitelji prema sinu, snahi i unuku, koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, ističe se u presudi, piše Danica.

Baka je na suđenju rekla kako se ne smatra krivom. Inače je neosuđivana, niti se protiv nje vodi bilo kakav drugi postupak.

“Ne sjećam se i ne znam kaj se događalo taj dan. Ali, nisam psovala, niti vikala, niti vrijeđala svoju snahu, sina i unuka. Nemam kaj drugo za reći, stara sam i nemoćna. Već 30 godina sin i snaha napadaju mene i supruga jer hoće uzeti našu kuću”, ispričala je gospođa. Suprug joj više nije živ.

Baka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj zajedno žive, a poludjela je nakon što je u dvorištu vidjela sudskog vještaka geodeta koji je došao mjeriti nekretninu. Geodetu je pak rekla: “Nemaš kaj tu delati!” “To sve ide na vrhovni sud i tam se sve to rješava!” “Nemaš kaj tu delati!” “Izvoli iz mojega dvorišta van!”

Ipak, umirovljenicu su na sudu teretili iskazi snahe i unuka, pa ju je sutkinja proglasila krivom i osudila za obiteljsko nasilje. Mora platiti novčanu kaznu od 2000 kuna, javlja Danica.

03. lipanj 2023 02:30