StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ JEDAN OBRAT

Albanskoj vozačici produljen pritvor, DORH se ponovno žalio na odluku Općinskog suda

Piše G. B.
26. srpnja 2024. - 10:19

Nakon što je Općinski sud u Dubrovniku ponovio odluku o puštanju 29- godišnje albanske državljanke Klevise Ymeri da se uz uplatu jamčevine od 70 tisuća eura brani sa slobode, DORH je ponovno uložilo žalbu na tu odluku. Albanka je u travnju na Ratcu skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra iz Gradca, Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek.

Kako stoji na službenim stranicama DORH-a, Županijski sud u Dubrovniku je 23. srpnja po službenoj dužnosti, povodom žalbi Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku i okrivljene Albanke, donio rješenje kojim se ukida rješenje Općinskog suda u Dubrovniku od 10. srpnja 2024. Tim je rješenjem okrivljenici bio produljen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te joj je određeno jamstvo i naložene mjere opreza a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

image

Prosvjed protiv puštanja da se brani sa slobode Albanke, Klevise Ymeri koja je skrivila prometnu nesreću

Bozo Radic/Cropix

DORH javlja i kako je Općinski sud u Dubrovniku 24. srpnja 2024., povodom ponovno održane sjednice optužnog vijeća radi odlučivanja o istražnom zatvoru, rješenjem produljio istražni zatvor protiv okrivljenice zbog opasnosti od bijega te je okrivljenici odredio jamstvo u iznosu od 70 tisuća eura, uz naložene nastrože mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku kao što su predavanje putnih isprava, nenapuštanje područja Grada Dubrovnika te svakodnevno javljanje PU Dubrovačko-neretvanskoj u 10 sati.

Optužno vijeće nije prihvatilo prijedlog da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. ODO u Dubrovniku je 25. srpnja podnijelo žalbu na to rješenje smatrajući kako protiv okrivljenice i dalje postoje zakonske osnove za istražni zatvor, te da nisu ispunjeni uvjeti da se okrivljenici odredi jamstvo kao zamjena za istražni zatvor pa time ni mjere opreza, a o žalbi još nije odlučeno.

Obitelj Đerek u međuvremenu najavljuje drugi prosjed za Katu i Stipu u utorak, 30. srpnja, također pred zgradom Općinskog suda u Dubrovniku s početkom u 10. 30 sati.

07. rujan 2024 18:01