StoryEditor

41-godišnjakinja pronevjerila 4000 kuna od računa plaćenih za zdravstvene usluge

Piše dv
14. listopada 2021. - 11:05
Davor Pongracic/Cropix

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko neretvanske utvrđena je osnovana sumnja da je 41-godišnjakinja počinila kazneno djelo pronevjere i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kao glavni administrator jedne zdravstvene ustanove u Dubrovniku, iskoristivši svoje ovlasti, putem računala kojim se ispostavljaju računi pacijentima za pružene zdravstvene usluge, preko svoje pristupne lozinke, odnosno preko pristupnih lozinki drugih administratora zdravstvene ustanove, neosnovano stornirala pet fiskaliziranih računa naplaćenih za izvršene usluge.

Radi se o uslugama koje su pružene stranim državljanima i sve usluge su plaćene u gotovom novcu. Nakon toga je novce od neosnovano storniranih računa isplaćivala iz blagajne i protupravno prisvojila sebi, pričinivši zdravstvenoj ustanovi materijalnu štetu od preko četiri tisuće kuna.

Osumnjičena 41-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

item - id = 1134908
related id = 0 -> 1105244
related id = 1 -> 1084717
14. listopad 2021 11:05