StoryEditorOCM
VaterpoloSAVEZ NAPRAVIO KALENDAR |

ZNA SE PLAN, KAD JE NASTAVAK SEZONE, A KAD FINAL FOUR U GRUŽU Milivoj Bebić: ‘Bit ćemo svakako pametniji kad i ako krenu nogometaši‘

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2020. - 15:58
Bude li epidemiološko stanje u državi to omogućavalo, prve vaterpolske utakmice u Hrvatskoj nakon prinudne stanke uvjetovane koronavirusom, trebale bi se odigrati 24. lipnja, i to prve četvrtfinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske. Jug Adriatic osiguranje, branitelj naslova prvaka Hrvatske, za polufinale bi trebao igrati protiv Galeba Makarska rivijera, zatim HAVK Mladost protiv POŠK-a, Jadran protiv Primorja EB, te Mornar Brodospas protiv Solarisa. Uzvratne utakmice bi se igrale tri dana poslije, 27. lipnja.

Termini polufinala, igra se na dvije pobjede, su 1. i 4. srpnja, a eventualna majstorica bi se igrala 6. srpnja, dok su termini za finale 18., 22., 25. i 29. srpnja, te 1. kolovoza. Finale se igra na tri pobjede.

Osim što je Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza usvojio predloženi novi kalendar natjecanja za dovršetak sezone 2019./20., koji je, ističe se, podložan promjenama zbog televizijskih prijenosa (usklađivanja s programima HTV-a, Arene Sport i Planet Sport), predložen je i novi termin odigravanja završnog turnira Regionalne lige. U Dubrovniku bi se igralo 11. i 12. srpnja (polufinalni parovi su: Jug AO – Jadran Split, te HAVK Mladost – Jadran Carine Herceg Novi). Promjene su moguće ukoliko se termin 'poklopio' s odigravanjem nogometne utakmice Prve hrvatske lige između Dinama i Hajduka.

image
Marko Macan (jug AO) foto: Ante Čizmić / CROPIX


Također je donesen i prijedlog za završetak prvenstva za žene. Preostala četiri ligaška kola igrala bi se 27. lipnja, te 1., 4. i 11. srpnja, a doigravanje za prvaka od 15. srpnja do 5. kolovoza.

- Klubovi su počeli s treninzima, te smo donijeli kalendar kako bi se klubovi mogli organizirat. Nadam se kako ćemo igrat ovo ljeto. Naravno, konačnu potvrdu termina utakmica odnosno početka natjecanja dat će Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske - rekao je Splićanin Milivoj Bebić, legendarni vaterpolist, koji je povjerenik za natjecanje. 

- Hrvatski nogometni savez je najavio nastavak sezone u Prvoj HNL i Kupu Hrvatske 30. svibnja, dakle, gotovo mjesec dana prije nas. Svakako ćemo biti pametniji, znati više, što i kako dalje, kad i ako s natjecanjem krenu nogometaši. Ponavljam, bilo bi lijepo za vaterpolo odigrati sezonu do kraja, kako u domaćem prvenstvu u obje konkurencije, igrati ljeti, pod vedrim nebom, te isti tako zaključiti i sezonu u Regionalnoj ligi. Hoće li se igrati bez prisustva gledatelja ili ne, sad je teško reći. Gotovo su dva mjeseca do planiranog nastavka. Sve će ovisiti o razvoju situacije - istaknuo je Bebić.
27. travanj 2024 07:08