StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U GRUŽU |

ZAVRŠNICA KUPA HRVATSKE ZA KADETE Sedmica Đuha, Jugaši preko Medveščaka do prvog mjesta u skupini

Piše Tonči Vlašić
28. srpnja 2020. - 07:50
Jugaši su odradili bez greške posao u skupini 'A' u kojoj su tri sastava, slobodni su u 3. kolu, te čekaju rasplet u sve četiri skupine završnog turnira Kupa Hrvatske za kadete. Igrači trenera Aljoše Lončarića i Željka Vukčevića dobila su na startu 15:6 Galeb Makarsku rivijeru, a zatim 18:10 Medveščak. Osigurali prvo mjesto u skupini, u drugi krug natjecanja prenijet će pobjedu, koju, znat će nakon što u utorak prijepodne snage odmjere Galeb MR i Medveščak.

Bruno Đuho, neput legendarnog Jugovog igrača Veselina Đuha, najuspješnijeh dubrovačkog sportaša 20. stoljeća, bio je sa sedam pogodaka prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja u uspjehu protiv Medveščaka. Za domaćina su u 2. kolu još igrali Nikola Balić, Petar Kulaš (2), Ivor Miljan Popović (3), Ivano Vlahović, Božo Brajović, Ivan Zeko, Stjepan Brajović (3), Marko Glavinić (1), Nikola Bjelopera, Maro Šušić (1), Ante Jerković (1), Antoan Špilar i Luka Petković.

U skupini ‘B’ su HAVK Mladost, Jadran Split i Zadar 1952. (Zadrani imaju pobjedu protiv Mladosti, a poraz od Jadrana, u 3. kolu igraju Mladost i Jadran), u skupini ‘C’ su OVK POŠK, Mornar Brodospas, Zagreb i Siscia (OVK POŠK i Mornar imaju po dvije pobjede, Zagreb i Siscia po dva poraza, utakmica OVK POŠK - Mornar BS odlučuje o pobjedniku skupine), a u skupini ‘D’ su Primorje EB, Solaris i Opatija 1981. (Primorje EB i Solaris su dobili Opatiju 1981., u zadnjem kolu ogled riječkog i šibenskog sastava odlučuje o pobjedniku skupine).

Skupina 'A' se 'križa' sa skupinom 'C'. Dakle, Jugaše čekaju u drugom krugu OVK POŠK i Mornar BS. Po dva najbolja iz četvrtfinalnih skupina (u drugoj će igrati po dva najbolja iz skupina 'B' i 'D' prvog kruga) plasirat će se u polufinale. 

Pokali i medalje, te pojedinačna priznanja, dijele se u Gružu u četvrtak, 30. srpnja.
26. travanj 2024 13:08