StoryEditorOCM
VaterpoloOLYMPIACOS POTVRDIO

Vjeko Kobešćak ostao bez ‘desne ruke‘, Hrvoje Koljanin je novi trener Marka Bijača, Andra Bušlje, Luke Lončara i ekipe...

Piše Tonči Vlašić
26. lipnja 2023. - 16:25

Hoće, neće - hoće. Bio je za sve prvi favorit za trenera Olympiacosa nakon razlaza grčkog velikana s legendarnim Igorom Milanovićem. Godinama je Hrvoje Koljanin igrao radio u Grčkoj. Sjećamo se slike iz Genove 2018. godine - kvartet Hrvata s Olympiacosom prvak Europe, legendarni reprezentativci, Andro Bušlje, Paulo Obradović i Josip Pavić te on kao pomoćni trener. Potonja su dvojica Splićani, a prva dvojica kumovi, nerazdvojni desetljećima. Skupa u Gružu, u Jugu, skupa potom i u ‘crveno bijelima‘ iz Pireja...

Koljanin je lani bio uz Vjeka Kobešćaka na klupi Jug Adriatic osiguranja, i ne samo to. Dosta poslova je radio u Gružu, te ugradio sebe u tri trofeja, četiri finala i pet završnica s prvom momčadi. Boli Juga gubitak naslova prvaka Hrvatske, nema dileme kako bi oba  domaća kupa mijenjao za tu ‘kantu‘, ali sezona je, kad se sve zbroji, neočekivano bila više nego uspješna. 

Još nakon završetka sezone, nastupa u Beogradu na Final 8 europske Lige prvaka, piše se: Koljanin najbliže klupi Olympiacosa. Evo sad potvrde. Oglasio se velikan iz Pireja, dvostruki europski prvak, jedini grčki klub koji je osvajao najelitnije europsko klupsko natjecanje. Poželio je dobrodošlicu svom bivšem igraču, potom pomoćniku, koji je nakon trijumfa u Genovi 2018., četiri sezone, sve do 2022. bio prvi trener Vouliagmenija, a koji je prošlu proveo u Jugu. Osim što je bio pomoćnik u prvoj momčadi, vodio je juniore Jug Adriatic osiguranja te ih odveo do naslova prvaka!

image

Hrvoje Koljanin je u sezoni 2022./23. bio pomoćni trener prve momčadi Jug Adriatic osiguranja, te trener juniora

Tonči Vlašić/

41-godišnji Koljanin je, dakle, novi trener Olympiacosa. Napušta Gruž. Luka Lončar nakon dvije godine u PRO Reccu ide baš u Pirej, i to nakon što je s talijanskim velikanom uzeo svih osam trrofeja od kad je Zagrepčanin, centar, napustio Gruž u ljeto 2021. godine (Lončar je u Jug stigao 2015., te osvojio ‘kišu‘ trofeja).

Bušlje je nedavno potpisao produženje ugovora, te će i dalje igrati u Pireju. Za Bijača se odavno znalo kako ostaje dole... Bušlje i Bijač su u upravo završenoj sezoni osvojili s Olympiacosom duplu krunu u Grčkoj, a na Final 8 europske Lige prvaka peto mjesto (poraz od Novog Beograda u četvrtfinalu).

Koljanin je bio Kobešćakov pomoćnik i u U20 reprezentaciji Hrvatske, potom je postao izbornik U17 reprezentacije Hrvatske, koju čeka ovo ljeto Europsko prvenstvo.

Tko će biti Kobešćakov pomoćnik iduće sezone? 

02. svibanj 2024 07:53