StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/FINAL FOUR TRIGLAV REGIONALNE LIGE

VELIKA ČETVORKA Kobešćak zna kako im suparnici noćima sanjaju: 'Baš bi bilo lijepo slaviti u Gružu!'

30. ožujka 2017. - 23:05

Jadran Carine Herceg Novi stiže u Dubrovnik na dan utakmice. Najbolja momčad Crne Gore neće prije ogleda sa zagrebačkom Mladosti trenirati u Gružu. Domaćin, Jug Croatia osiguranje i Mladost su trenirali u četvrtak navečer u istom terminu, dan prije početka Final foura. Trenirat će i prijepodne. Nakon njih se u Gružu pojavio beogradski Partizan.

Prije nego su prvaci Srbije počeli s treningom, njihov trener Stefan Ćirić se pridružio kolegama, Vjekoslavu Kobešćaku i Ratku Štritofu na službenoj konferenciji za novinare. Prvaka Crne Gore predstavljao je direktor kluba Miloš Mračević. Partizan je promijenio trenera uoči posljednjeg kola ligaškog dijela Regionalne lige. Zoran Milenković više nije trener najtrofejnijeg srpskog vaterpolskog kluba. Umjesto njega je momčad preuzeo pomoćnik izbornika Srbije Dejana Savića.

- Jug je branitelj naslova, apsolutni favorit, a na nama je da ga pokušamo iznenaditi. Jednom nam je to uspjelo ove sezone, ali Jug je veliki favorit – najavio je Ćirić Final four u Dubrovniku i prvo polufinale u kojem se sastaju najbolja momčad Hrvatske i aktualni europski prvak, Jug CO i Partizan, najbolja momčad Srbije. Ćirić je bio bez udarnih igrača u posljednjem kolu ligaškog dijela u kojem je izgubio u Budvi.

- Sad smo kompletni – naglasio je trener Partizana. Svoju ekipu dobro poznaje. Kao trener mlađih uzrasta beogradskog kluba radio je nekoliko godina sa svakim od njih. Prvo ime Partizana je danas Nikola Jakšić, seniorski reprezentativac Srbije. Njega nije bilo u Budvi.

- Jakšić je došao. Ponavljam, kompletni smo – rekao je Ćirić. Jakšić je prošle godine osvojio je s reprezentacijom Srbije prvo naslov Europskog prvaka, a potom i zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Partizan je trofejima najbogatiji klub Final foura u Gružu. Osvojio ih je 66 od čega sedam naslova prvaka Europe. Aktualni je prvak Srbije i pobjednik Kupa Srbije. Partizan i Jug CO su bili suparnici i u skupini europske Lige prvaka. U obje utakmice je bio bolji Jug CO. Računajući i Triglav Regionalnu ligu: Jug CO – Partizan 3:1 u pobjedama u sezoni 2016./17.

Na početku konferencije za novinare čestitali su jedni drugima na plasmanu na Final four. Jugaši su favoriti, tu su svi složni. Naravno, Kobešćak zna kako Partizan, koji im je suparnik u polufinalu, ali i dva preostala sastava završnice, noćima sanjaju kako bi bilo lijepo slaviti u Gružu.

- Jadran Herceg Novi je napravio korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Lani je bio treći, a ove godine drugi. Želja nam je zadržati tu poziciju i nakon utakmice s Mladosti – naglasio je Mračević. Ukoliko izbace Mladost, Jadran Carine ostaje u Dubrovniku te će u subotu prijepodne trenirati u Gružu. Naravno, i Mladost, koja je lani bila četvrta, a ove godine treća, želi i u subotu navečer igrati u Gružu.

- Jadran ima kvalitetne i brze igrače, kontra im je forte. Dobra pripremljenost te veća uigranost – kratko će o suparniku Štritof. Pohvalio se kako je njegova momčad i u Kupu Hrvatske ostvarila bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu (suparnici Juga u finalu). S najboljim crnogorskim sastavom imaju polovičan uspjeh ove sezone, poraz u Igalu, pobjeda u Zagrebu. Te dvije utakmice su jedni i drugi pogledali 'milijun puta' u pripremi dvoboja u Gružu.

Partizan je također u rubrici: 'Korak naprijed'. Prošle ga godine nije bilo na Final fouru.

PROGRAM Final four 2017. Triglav Regionalne lige
Dubrovnik/bazen u Gružu
Petak, 31. ožujka
18.30 sati/polufinale: Jug Croatia osiguranje (Dubrovnik/Hrvatska) – Partizan Raiffeisenbank (Beograd/Srbija)
20.15 sati/polufinale: Jadran Carine (Herceg Nov/Crna Gora) - HAVK Mladost (Zagreb/Hrvatska)
Subota, 1. travnja
19.30 sati / finale

26. travanj 2024 09:58