StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

TUCAK ODABRAO 15 IGRAČA ZA DEBRECEN Toni Popadić je u ovom trenutku u boljoj formi, vratio se Nikša Dobud, a Luka Lončar otpao jer...

Piše Tonči Vlašić
5. siječnja 2021. - 16:50
Split, 231119. Bazeni na Poljudu. Vaterpolo utakmica za Final Four Kup Hrvatske izmedju Juga AO i Jadrana ST. Na fotografiji: Toni Popadic.CROPIX
Od vratara uz Marka Bijača ide Toni Popadić, a ne Ivan Marcelić, zatim, idu trojica centara, i to Josip Vrlić, Nikša Dobud i Luka Lozina, a 'otpao' je Luka Lončar.... – Ivica Tucak, izbornik hrvatske seniorske reprezentacije, odredio je, kako je i najavio, ovog utorka popis petnaest igrača, koje vodi u Debrecen na završnicu europskih kvalifikacija Svjetske lige.
Osim petorice spomenutih igrača, dva vratara i trojice centara, Tucak vodi u Mađarsku četiri braniča (Andro Bušlje, Marko Macan, Rino Burić i Hrvoje Benić), te još na vanjskim pozicijama Lovra Miloša, Mara Jokovića, Xavija Garciju, Luku Bukića, Lorena Fatovića i Zvonimira Butića. U zapisnik utakmice će ući 13 igrača.

– Što se vratara tiče, idu dvojica ovog trenutka najboljih. Marko Bijač je ionako praktički neupitan, a Toni Popadić je u ovom trenutku u boljoj formi. Rekao sam odavno da će u reprezentaciji igrati oni koji u datom trenutku, po mišljenju svih nas u stručnom stožeru, mogu doprinijeti više uspjehu reprezentacije. U ovom trenutku su to od vratara sigurno Bijač i Popadić ili u odnosu Popadića i Marcelića, sigurno Toni. Razgovarao sam jasno s Marcelićem koji je dosad bio standardni reprezentativac, ali sam mu rekao iskreno i pošteno da nije dovoljno dobar. To nikako ne znači da je upitan. Marcelić je sjajan dečko, odličan vratar, ali u ovom trenutku vidim Popadića boljim – rekao je izbornik, a nakon vratara osvrnuo se na odabir centara.

– Luka Lončar ima ozljedu koju ‘vuče’ još od utakmice protiv Olympiacosa u Ostiji, u Ligi prvaka. Vrlo snažan udarac u glavu, u oko, ispod njega. To nije ozljeda s kojom treba išta riskirati i zato sam ga odlučio poštedjeti za ovaj turnir. Samim tim se naravno otvorio dodatan prostor za Dobuda, tu je i Lozina.

Hrvatska reprezentacija će iz Zagreba put Mađarske krenuti u srijedu, 6. siječnja, u 10 sati, a prvi nastup imat će u petak, 8. siječnja, kad je u četvrtfinalu, s početkom u 16.45 sati, čeka ogled protiv Crne Gore. Bude li uspješna, u subotu, 9. prosinca, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Francuska – Grčka. Prva tri mjesta na turniru vode na završni turnir, koji će se krajem lipnja i početkom srpnja igrati u Gruziji. Prvi polufinalist je već Španjolska, koja će u polufinalu igrati protiv boljeg iz posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju domaćin, Mađarska, aktualni prvak Europe i Italija, aktualni svjetski prvak. Turnir u Debrecenu završava u nedjelju, 10. siječnja, kad se igraju utakmice za plasman, prvo utakmica za sedmo, zatim peto, treće te na kraju za prvo mjesto.
26. travanj 2024 08:59