StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

TRENING U GRUŽU Japanci uče, spremaju se da u Tokiju iduće godine pomrse račune nekom od najvećih na Olimpijskim igrama, a sad su Jugašima glumili splitskog Jadrana 

7. studenog 2019. - 15:01
Dobili su Brazil s 11:9, s Njemačkom odigrali bez pobjednika (9:9), a izgubili od kasnijeg svjetskog prvaka, Italije, samo s 9:7. U šesnaestini finala ih je 'ubila' Španjolska, svjetski doprvak, te nisu bili među osam najboljih na posljednjem Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u južnokorejskom Gwangju gdje je Hrvatska uzela broncu, ali su zato bili šesti u Svjetskoj ligi u kojoj su godinu prije bili čak četvrti.

Ovaj put nisu ušli u polufinale jer im je suparnik u četvrtfinalu bila Hrvatska, ali je na kraju njihov Yusuke Inaba je s 26 pogodaka bio prvi strijelac turnira u Beogradu u kojem je naš Marko Bijač bio izabran za najboljeg vratara, dok je MVP bio srpski reprezentativac Filip Filipović, koji je u finalu, uspjehu domaćina 12:11 protiv naše reprezentacije, postigao četiri pogotka.

Uglavnom, Japanci su u kvalifikacijama za Beograd namučili Australiju, izgubili su od nje tek na peterce, u Beogradu su potopili Kanadu, a od Mađarske pali tek u zadnjoj četvrtini...

Njihov najbolji plasman je četvrto mjesto na Olimpijskim igrama daleke 1932. godine, međutim, teško da će to spomenuti jer je na turniru bilo pet reprezentacija, a jedna (Brazil) je isključena. Japanci su izgubili od zlatne Mađarske, srebrne Njemačke te brončanih Sjedinjenih Američkih Država, a da nisu u sve tri utakmice postigli niti jedan pogodak. Uglavnom, kvalificirali su se bili za posljednje Olimpijske igre u Riju 2016. godine, nastupili nakon 32 godine na najvećem svjetskom natjecanju. Bili su posljednji u Riju, ali nisu bili 'kanta za napucavanje' kao 1932. godine u Los Angelesu. Iduće godine su domaćini Olimpijskih igara. Žele biti što bolji u Tokiju. Zbog toga idu svijetom, gosti su najboljih s kojima zajednički treniraju i od kojih imaju što naučiti.

Ovih dana su u Gružu. Treniraju s Jugašima, koji se pak spremaju za nove nastupe, a novi hrvatski prvak ima već sutra u Splitu kad je gost velikog rivala, splitskog Jadrana, u 4. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka.
 
01. svibanj 2024 23:40