StoryEditorOCM
VaterpoloNAJVEĆI USPJEH NA EUROPSKIM PRVENSTVIMA

Tramvaj ‘gori‘, vratili se Dubrovački veterani iz Italije sa zlatom oko vrata!

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2022. - 11:43

Vratili su se Dubrovački veterani iz Italije, uhvatili jutros zrakoplov iz Rima za Dubrovnik, potom sjeli u dubrovačkoj zračnoj luci u auta, te se iskrcali ispred Tramvaja, a tu je ekipa bila spremna, ‘naoružala‘ se bengalkama kako bi pozdravila novog europskog prvaka. Dubrovački veterani su jučer ispisali povijest. Prvi put na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Europskog prvenstva, i to nakon što su do jučer uzeli četiri srebra i broncu na kontinentalnim prvenstvima.

- Napokon – istaknuo je Goran Turajlić, trener Dubrovačkih veterana. Tko ne zna, četiri puta svjetski prvaci, jednom pobjednici svjetskog kupa, ali do prvenstva u Ostiji ove godine bez zlata na europskom.

Jučer nakon četiri puta po pet minuta – 5:5, i to nakon što je njemački Spandau 04 vodio s 3:0, zatim 4:2, te 5:3 tri minute prije kraja i imao napad s igračem više opet stići do tri pogotka viška. Na kraju je i sudac pogriješio, u zadnjih pola minute poklonio njemačkom prvaku igrača više, ali su se obranili Dubrovački veterani. I onda peterci u kojima je peta serija odlučivala.

- Nevjerojatno što se sve događalo u finalu – nema tko nije istaknuo. Pričat će se o finalu danima, ma što danima, sjećat će ga se Dubrovački veterani dok su živi, pamtit će kako su im najveći konkurenti, Spandau 04, veliki prijatelji, priznali kako su od poraza u finalu Svjetskog prvenstva 2019. u Južnoj Koreji smišljali i pripremali se za uzvratiti im na Europskom prvenstvu.

Ojačao se Spandau 04 u odnosu na 6:11 poraz u finalu SP-a, stigao u Ostiju s gotovo sve bivšim njemačkim reprezentativcima, igračima koji su osvajali medalje na velikim natjecanjima u zlatnom dobu njihovog vaterpola, a s klubom bili i na vrhu Europe…

- Uzalud vam trud svirači – zapjevali su im i ovaj put Dubrovački veterani. Vratili su se umorni iz Italije, nije bilo lako odigrati šest utakmica u sedam dana, ali vratili su se presretni. Napokon je i europsko zlato njihovo, a to je već trinaesta medalja s velikih natjecanja koju su donijeli u Grad u četvrt stoljeća postojanja!

ZLATNI

Pod vodstvom Gorana Turajlića i pomoćnika Ante Režića, naslov europskog prvaka u kategoriji plus 50 osvojili su Božo Koprivica, Maro Bijač, Alen Bošković, Deni Marinković, Željko Mage, Maro Šušić, Božo Lujo, Antun Paskojević, Željko Margaretić, Boško Perić, Miho Klaić i Maro Balić.

30. travanj 2024 21:26