StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO U GRUŽU

Tko će na trećeg, a tko na četvrtog iz skupine ‘B‘ u osmini finala? Krenuli u Gružu i ‘drugoligaši‘

Piše Tonči Vlašić
6. siječnja 2024. - 01:22

Drugi dan EP-a u Gružu, u 1. kolu skupine ‘D‘, Slovačka je s 11:7 svladala Sloveniju, a Rumunjska bila bolja od Nizozemske s 12:8. 

Nakon ‘prvoligaša‘ (Hrvatska, Španjolska, Crna Gora i Francuska, to je skupina ‘A‘), krenuli su i ‘drugoligaši’ u Dubrovniku. U prvoj utakmici skupine ‘D’ Slovenija je s tri pogotka u nizu na radost 70-ak svojih navijača izjednačila na 5:5 protiv Slovačke, koja je bila bez pogotka gotovo 11 minuta. Potom je junak bio vratar Slovaka Tomas Hoferice.

Zatim su igrali Rumunjska i Nizozemska. Bili su suparnici i u Splitu 2022. godine. Tad bez pobjednika, 12:12. Sad su opet Rumunji postigli 12 pogodaka, a četiri manje Nizozemci, koji su pred kraj treće četvrtine stigli s dva pogotka u nizu na minimalni zaostatak (7:8), međutim, kad su Rumunji opet pobjegli na plus tri (10:7), bilo je jasno tko će imati nakon 1. kola tri boda, kao i Slovačka.

Pobjednik skupine ‘D’ u osmini finala igra protiv četvrtog iz skupine ‘B’, koja se igra u Zagrebu, a u kojoj su Italija, Grčka, Mađarska i Gruzija, a drugi iz skupine ‘D’ protiv trećeg iz skupine ‘B’. U drugoj skupini ‘Druge lige‘, skupini ‘C‘, koja se igra u Zagrebu, Srbija je u 1. kolu dobila Izrael 22:1, a Njemačka je s 18:13 bila bolja od Malte. Pobjednik skupine ‘C‘ igra u osmini finala protiv četvrtog iz skupine ‘A‘, a drugi iz skupine ‘C‘ će se za četvrtfinale boriti protiv trećeg iz skupine ‘A‘.

Prvi i drugi iz skupina ‘A‘ i ‘B‘ će izboriti izravno plasman u četvrtfinale. Pobjednik skupine ‘A‘ čeka u četvrtfinalu boljeg iz ogleda četvrti iz skupine ‘B‘ - prvi iz ‘D‘, drugi iz skupine ‘A‘ igra za polufinale protiv pobjednika ogleda treći iz ‘B‘ - drugi iz ‘D‘...

U nedjelju, 7. siječnja, u 2. kolu skupine ‘D’ u Gružu od 17.45 sati igraju Rumunjska i Slovenija, a od 20.15 sati Slovačka i Nizozemska. 

Treći dan u Gružu, subota, 6. siječnja, rezerviran je za prvoligaše (17.45 sati: Španjolska - Crna Gora, 20.15 sati: Hrvatska - Francuska). Podsjetnik na 1. kolo skupine ‘A‘ odigrano 4. siječnja: Crna Gora - Francuska 20:19 nakon peteraca, Hrvatska - Španjolska 14:12 nakon peteraca. Hrvatska i Crna Gora imaju po 2, a Francuska i Španjolska po 1 bod.

28. travanj 2024 02:48