StoryEditorOCM
VaterpoloNIŠTA NOVA, NIŠTA NOVA

Tko je izborio izravno četvrtfinale, taj je u polufinalu, što je u Splitu bio finalni dan, to je sad polufinalni!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2024. - 21:36

TKO ĆE BITI EUROPSKI PRVAK 2024.?

Četvrtfinalni dan, petak, 12. siječnja: Mađarska – Srbija 10:10, 15:14 nakon peteraca, Španjolska – Rumunjska 24:7, Hrvatska – Grčka 13:8, Italija – Crna Gora 14:8.

Polufinalni dan, nedjelja, 14. siječnja: Mađarska – Hrvatska, Španjolska - Italija.

Medalje se dijele u utorak, 16. siječnja.

Tko je u skupini izborio izravan plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva vaterpolista, taj je u polufinalu. Mađarska je bila prva u skupini ‘B‘, koja se igrala u Zagrebu, a Italija druga, dok je Španjolska osvojila prvo mjesto u skupini ‘A‘, koja se igrala u Dubrovniku gdje je druga bila Hrvatska

I na kraju Mađarska je dobila Srbiju, Španjolska bila bolja od Rumunjske, naši su svladali Grčku, a u zadnjem četvrtfinalu Italija je bila uvjerljiva protiv Crne Gore. Sastav Vlada Gojkovića je bio više nego dobar u Gružu protiv Španjolske i Hrvatske, ali u utakmici u kojoj nije imao pravo na pogrešku, odigrao je dobro samo prvu četvrtinu, koju je dobio s 4:3. U preostale tri četvrtine Talijani su bili dosta bolji. Dobili su drugu četvrtinu s 5:0... Edoardo Di Somma je bio prvi topnik Italije s četiri pogotka. 

Parovi polufinala su bili parovi zadnjeg dana EP-a u Splitu 2022. godine, naši su u finalu dobili Mađare, a Španjolci za broncu Italiju.

image

Italija - Crna Gora 14:8

Damir Krajac/Cropix

Hrvatska je četvrti put za redom u polufinalu EP-a, Španjolska lovi četvrtu medalju u nizu na EP-ima, a Mađarska treću. Bila je prva 2020., a druga 2022. godine, dok Italija čeka medalju deset godina. Zadnja je bila bronca izborena 2014. u Budimpešti. Španjolska nikad nije bila prvak, naši dva puta, Italija tri puta, a Mađarska čak trinaest puta. 

28. svibanj 2024 09:45