StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Tata već osigurao drugi krug, ne i sin. Ferencvaros lakoćom pobjeđuje. Srijeda u Gružu para gaće!

Piše Tonči Vlašić
31. listopada 2023. - 23:01

Ugodno je hercegnovski Jadran iznenadio na startu ovogodišnje Lige prvaka unatoč porazu u Budimpešti 7:9, a nakon što je Dmitri Kholod realizirao peterac na startu utakmice u Trebinju, gdje je prvak Crne Gore domaćin ove sezone i gdje je u 4. kolu skupine ‘C’ ugostio i Ferencvarosa, očekivalo se kako će tako biti i ovaj put u srazu s mađarskim prvakom.

Međutim, za razliku od prvog ogleda, u drugom je vrlo brzo Ferencvaros okrenuo sve na svoju stranu, kontrolirao utakmicu. Tako je jednostavno igrao u napadu, i on takoreći bez centra, ali s igračima koji mogu ući na dva metra, a s vanjskih pozicija bilijarski precizno.

Jednostavno, prvak Crne Gore nije imao izgleda. Pogodak Kholoda je ostao jedini pogodak domaćina u prvoj četvrtini koju je prvak Mađarske riješio u svoju korist s 4:1. Na kraju druge bilo je plus četiri (9:5), na kraju je imao šest (13:7), u zadnjoj četvrtini i devet pogodaka viška (16:7), na kraju sedam (17:10).

image

Jadran Herceg Novi - Ferencvaros 10:17

Tonči Vlašić/
image

Jadran Herceg Novi - Ferencvaros 10:17

Tonči Vlašić/
image

Jadran Herceg Novi - Ferencvaros 10:17

Tonči Vlašić/

Ferencvaros je osigurao drugi krug, a potom to nije uspio i naš Jadran, koji je u Beogradu poražen s 12:11 od Crvene zvezde, koja je sad stigla na dva boda od Lorena Fatovića i ekipe. Ali, ukoliko iduće kolo splitski Jadran dobije ogled protiv imenjaka iz Herceg Novog u Poljudu, a Crvena zvezda izgubi (k)od Ferencvarosa (ili osvoji samo bod), sve će biti jasno i prije zadnjeg kola jer će Ferencvaros osigurati prvo mjesto u skupini, a splitski Jadran drugo, posljednje koje vodi u drugi krug. Fatović je u Beogradu postigao jedan pogodak, nije splitskom Jadranu pomoglo ni pet pogodaka Konstantina Kharkova. Fatović je u zadnjoj sekundi uputio udarac, ali ovaj put, za razliku od utakmice u Gružu protv Juga u Regionalnoj ligi, nije pogodio.

I dok Loren nije bio uspješan, jest njegov otac Elvis, koji je sa Zodiac CNA Barcelonetom slavio u Berlinu s 13:6 kod Spandaua 04. U drugoj utakmici 4. kola u skupini ‘D’ CN Marseille je pobijedio kod Vouliagmenija s 12:9. Španjolski prvak ima svih 12 bodova i već je osigurao drugi krug, CN Marseille i Spandau 04 imaju po 6 bodova, a Vouliagmeni je bez boda i bez izgleda za prolaz u drugi krug.

U skupini ‘A’ i ‘B’ 4. kolo se igra u srijedu, 1. studenog. Utakmica koja para gaće u skupini ‘B’ igra se u Gružu s početkom u 19 sati: Jugaši moraju dobiti Olympiacos za ostanak u igri za prolaz u drugi krug.

01. svibanj 2024 07:07