StoryEditorOCM
VaterpoloTREBAO SE POPET NA TRIGLAV, A ZAVRŠIO U FRANCUSKOJ

Tako smo doznali, valjda, gdje igra Jug i u kojoj je skupini kvalifikacija Eurocupa

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2024. - 11:42

Jug Adriatic osiguranje je izvučen u skupinu ‘G‘ s Triglavom iz Kranja, koji je domaćin, ali nakon par trenutaka kažu: e ne može tako, pa je prebačen u skupinu ‘F‘ u kojoj je domaćin francuski Pays D‘Aix Natation, a njegovo mjesto u skupini ‘G‘ zauzela je Ortigia 1928.

Trebalo je paziti da u istoj skupini ne budu klubovi iz iste države, zatim da se u skupini ne nađu klubovi koji su bili suparnici u kvalifikacijama za plasman u europsku Ligu prvaka, ali se izvlačenje, koje je prenošeno uživo, nije pripremilo kako treba, pa nije dubrovački klub na kraju bio jedini koji je selio iz skupine u skupinu. 

Na kraju, kad su sve kuglice izvučene, Jug Adriatic osiguranje je ostao u skupini ‘F‘, te će igrati u Francuskoj, a tamo ga u skupini ‘F‘ čekaju, osim domaćina, još njemački SV Ludwigsburg 08, grčki Panathinaikos AC i talijanski De Akker Team iz Bologne. Igra se svatko sa svakim. Treba biti među dva najbolja u skupinu za izboriti mjesto u jednoj od četiri skupine s po četiri sastava Eurocupa.

Tako su Jugaši dan nakon što su neuspjehom zaključili nastup u kvalifikacijama za plasman u europsku Ligu prvaka, doznali  suparnike u kvalifikacijama za plasman u skupinu Eurocupa, natjecanja u kojem su prošle sezone osvojili trofej. Ukupno je 36 sastava u kvalifikacijama za Eurocup, ukupno je osam skupina, četiri s po četiri, a četiri s po pet sastava. Igra se već od 26. do 29. rujna. Kao u najelitnijem natjecanju, tako će i u Eurocupu, biti na kraju četiri skupine s po četiri sastava (po dva najbolja sa svakog kvalifikacijskog turnira će to izboriti).

U njima svatko sa svakim, doma i vanka, nakon čega će po dva najbolja u osminu finala (tad se u natjecanje Eurocupa uključuju trećeplasirani i četvrtoplasirani sastavi iz četiri skupine europske Lige prvaka, potom će se održati ždrijeb parova osmine finala, nema Final 4, do kraja dvije utakmice, doma i vanka, dakle, i četvrtfinale, i polufinale, te finale).

SVE KVALIFIKACIJSKE SKUPINE EUROCUPA

Skupina ‘A‘: Šabac (domaćin), CS Dinamo Bukurešt, Team Strasbourg, OSC Postdam, OSC Budimpešta

Skupina ‘B‘: AN Brescia, Budva Budvanska rivijera (domaćin), Banja Luka, Endo Plus Honved, Valis Vega

Skupina ‘C‘: CN Barcelona (domaćin), Vouliagmeni NC, Solaris, Iren Genova Quinto 

Skupina ‘D‘: HAVK Mladost (domaćin), Enka SC, GS Apollon Smyrnis, CN Sant Andreu, Cattaro

Skupina ‘E‘: Panionios Atena (domaćin), Spandau 04, Szolnoki DP, CN Tenerife Echeyde

Skupina ‘F‘: Pays D‘Aix (domaćin), Jug Adriatic osiguranje, SV Ludwigsburg 08, Panathinaikos AC, De Akker Team

Skupina ‘G‘: Triglav Kranj (domaćin), AC PAOK, Ortigia 1928., ADC Duisburg

Skupina ‘H‘: BVSC Zuglo (domaćin), Recco Waterpolo, Primorje EB, CN Terrassa

16. rujan 2024 13:15