StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Tako se igra obrana, a tako se igra s igračem više! Pjesma Jug Adriatic osiguranja i krik Martona Levaija su se daleko čuli!

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2023. - 16:13

SKUPINA ‘B‘

Rezultati 9. kola, utorak, 28. veljače, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Genesys OSC 13:8, Beograd: Novi Beograd – Ferencvaros Telekom 14:13, Marseille: CN Marseille – Astrapool Sabadell 9:6, Brescia: AN Brescia – Spandau 04 14:10.

Poredak: 1. AN Brescia 24 boda, 2. Novi Beograd 22 boda, 3. Ferencvaros Telekom 18 bodova, 4. Jug Adriatic osiguranje14 bodova, 5. Spandau 04 8 bodova, 6. CN Marseille 7 bodova,  7. Genesys OSC 6 bodova, 8. Astralpool Sabadell 4 boda.

U 10. kolu, 21. ožujka, Jug AO je gost Astrapool Sabadella.

Kakva obrana Jugaša, a tek kakva realizacija igrača više! Kad je u pitanju potonje, realizirali su devet od deset situacija! OSC je najavljivao pobjedu u Gružu, očekivao kako će i on omastiti brk u domu hrvatskog prvaka, iskoristiti krizu (tri poraza Jugaša kod kuće u zadnje četiri utakmice, Spandau 04 u europskoj Ligi prvaka, te Novi Beograd i Mladost u Regionalnoj ligi), a na kraju se nastavila njegova kriza na europskim gostovanjima. Samo bod od mogućih petnaest na strani osvojio je OSC ove sezone, plus međusobno je slabiji od Juga (9:9 u Budimpešti, sad 13:8 za Lorena Fatovića i ostale), i to bi bilo to, kad je u pitanju želja sastava trenera Daniela Varge da izbori plasman na završni turnir europske Lige prvaka.

Mađarski mediji su dan nakon potopa OSC-a kod Juga više prostora posvetili utakmici u Beogradu gdje je Ferencvaros izgubio derbi skupine s 14:13 od Novog Beograda, a u osvrtu na utakmicu u Dubrovniku ističu kako su u prvoj četvrtini ‘Újbudaši’ lako stvarali čiste šuterske pozicije s igračem više, ali kako je s vremenom Jugova obrana postajala sve čvršća, a Toni Popadić nesavladiv.

S druge strane, Marton Levai ratovao je srećom, a nakon što mu je udarac Franka Lazića promakao ispod ruke, njegov iznervirani krik jasno su čuli i oni koji su sjedili u zadnjim redovima tribine u Gružu. Kao i kad su igrali u Budimpešti protiv Juga, Varga je promijenio vratara već u drugoj četvrtini, ali ovog puta nije dočekao bravure Davida Bisztritsanyija, te se OSC, koji je igrao nespretno u napadu i puno griješio, nije uspio izvući.

Nakon što Krisztián Manhercz nije realizirao drugi peterac, obranio mu je udarac Popadić, Jug je pogotkom Fatovića iz protunapada poveo sa 7:4. Desetominutnu šutnju momčadi OSC-a u napadu prekinuo je sredinom treće četvrtine Daniel Angyal, ali je već bilo jasno tko će uzeti sva tri boda.

- Nažalost, protivnik je od početka do kraja igrao ubrzano i dok god smo uspjeli postići pogotke, bili smo u igri, ali kako smo potom propustili naše prilike, a obrana slabila, nismo mogli parirati. Od početka utakmice se vidjela razlika, prvenstveno u ritmu. Ovo, nažalost, nije naše prvo negativno iskustvo u situaciji kada igramo ključnu utakmicu Lige prvaka. Iz nekog razloga opet nismo skočili na nivo koji treba za vrh ovog elitnog natjecanja – rekao je Daniel Varga.

- Igrali smo obranu od početka do kraja, ginuli za svaku loptu, i to nam je donijelo ovakav rezultat. U obrani naša najbolja utakmice ove sezone – istaknuo je Vjeko Kobešćak, jugov trener.

- Odigrali smo napokon dobru utakmice, možda najbolju ove sezone – dodao je Lazić, prvi strijelac Juga i utakmice. Četiri njegova pogotka, pogađao je za 3:2, 4:2, 5:3 i 6:4. Pamtit će se i njegova sjajna asistencija kojom je pronašao Filipa Kržića na stativi za 8:4.

Jug je u dva navrata imao i šest pogodaka viška (11:5 i 12:6). Najbolja utakmica Juga ove sezone, i to samo tri dana nakon potopa od zagrebačke Mladosti, trećeg poraza u Gružu u četiri utakmice odigrane u razmaku od devet dana (Spandau 04, a nakon pobjede protiv Šapca, porazi od Novog Beograda i Mladosti).

S tri boda protiv OSC-a, a nakon poraza od Spandaua 04, koji je sad izgubio očekivano kod Brescie, Jugaši su povećali izglede za plasman na završni turnir. Iduće kolo su gosti Sabadella. S igrom kakvu su prikazali protiv OSC-a mogu puno!

26. travanj 2024 06:46