StoryEditorOCM
VaterpoloFINALNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Svi k’o jedan, moćan smo stroj, tako igra Cavtat – tim moj i tvoj!

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2024. - 13:42

Cavtat je u finalu Kupa Hrvatske za mlađe kadete. Dobio je Medveščaka s 8:4, te će za naslov igrati protiv zagrebačke Mladosti, aktualnog prvaka, koji je u prvom polufinalu nadigrao ZPK s 13:6. U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta na zagrebačkoj Šalati KPK je bio uvjerljiv, 14:5 protiv riječkog Primorja, te će za peto mjesto igrati protiv splitskog Jadrana, koji je s 10:4 bio uspješniji od Solarisa.    

Medveščak je minute i 34 sekunde prije kraja prve četvrtine izjednačio na 2:2, a nakon toga mu Cavtat nije dozvolio novi pogodak 17 minuta i 24 sekunde. Momčad trenera Pava Pulića je za to vrijeme serijom 4:0 otišla do 6:2, nakon trećeg pogotka zagrebačkog sastava vodila je sa 7:3...

Plasman u finale Cavtat je izborio igrajući u sastavu: Vedran Milković, Borna Kovačević (1), Luka Botić (4), Luka Dimnić (3), Marin Prlender, Antonio Butigan, Michael Hrošik, Nikša Butijer, Ivan Pocrnja, Nikša Lale, Petar Bako, Niko Srgota, Petar Vezilić i Roberto Fox.

KPK je pobjedu protiv Primorja EB izborio pod vodstvom Lovora Lozice igrajući u sastavu: Antonio Gaćina, Marin Oreb, Lukas Remić, Jakov Granić (1), Lovre Risteski (2), Mate Šain (4), Josip Skokandić (1), Rudi Kriletić, Nedo Poša (2), Luka Lovričević (1), Mate Luka Cebalo, Igor Favro (3), Luka Timur Seinpaal i Ivan Blitvić.  

U prvenstvu, prije tri mjeseca, KPK je bio doprvak, a Cavtat je osvojio broncu. Finale Mladost - Cavtat na Šalati se igra večeras od 20 sati. 

06. rujan 2024 16:25