StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Sve smo bliže odluci o klupskom prvaku Europe: sva sreća pa to Veselin Đuho nije pročitao!

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2023. - 15:44

Sandro Sukno je uspio prošle godine ući u odabrano društvo onih koji su osvajali naslov klupskog prvaka Europe kao igrač i kao trener. I jedno, i drugo je uspio s PRO Reccom. Srpski vaterpolo priželjkuje kako će večeras među velikanima biti i njihov Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Gocić će se, ako večeras zaustavi upravo PRO Recco, pridružiti se Sandru, te Igoru Milanoviću i Vjeku Kobešćaku, i postat će, pišu srpski mediji u najavi, tek četvrti u povijesti, kojem je to uspjelo. Nadamo se kako Veselin Đuho to nije pročitao. Legendarni Vesko je 1980. godine s Jugom osvojio kao igrač naslov prvaka Europe, a 2001. kao trener. S pravom se može ljutiti i Ozren Bonačić...

Vesko je u Beogradu. Stigao je u četvrtak navečer. Zrakoplov iz Dubrovnika je kasnio, te je skupa s Goranom Suknom prvo došao pogledati polufinale u kojem je Sandro s PRO Reccom svladao Vouliagmeni, te izborio finale protiv Novog Beograda, domaćina završnog turnira, a tek onda otišao do hotela.

image

Veselin Đuho i Goran Sukno na tribinama otvorenog bazena ‘11. April‘ u Beogradu

Tonči Vlašić/

Grande Vesko – vazda će reći Sandro, a Vesko će na to u svom stilu uzvratiti kako bi ‘mali’ mogao jednog dana možda biti poput njega.

- Bio je samo pitanje kad će Recco slomiti Vouliagmeni. Sandro je sve sjajno posložio – kratko će o drugom polufinalu Đuho. 

Susreo se Đuho dan poslije u centru Beograda s Aleksandrom Ivovićem, kapetanom PRO Recca. Bio mu je trener u Jugu kad su prije deset godina stigli do finala, ali nisu uspjeli otići do kraja, i to baš u Beogradu. Crvena zvezda je tad ostvarila svoj najveći uspjeh. Jug je bio veliki favorit. Dobio je sve do finala. Oba puta u skupini, i to uvjerljivo, baš Crvenu zvezdu za koju su tad igrali Strahinja i Viktor Rašović, te Duško Pijetlović, trojica koja su sad, deset godina poslije, u kapici Novog Beograda. Pijetlović je do sad osvajao naslove prvaka Europe s tri različita kluba (Partizan, Crvena zvezda i dva puta PRO Recco), te ako večeras bude slavio, bit će drugi koji je s četiri različita kluba osvojio trofej. Do danas se s tim može pohvaliti samo Andrija Prlainović (PRO Recco, Partizan, Crvena zvezda i Szolnok).

Uspije li pak Sandro, PRO Recco će postati drugi klub u povijesti najelitnijeg europskog klupskog natjecanja koji je slavio tri puta za redom. Do sad je to uspjela samo zagrebačka Mladost prije 53 godine (nakon 1968. i 1969. osvojila je naslov i 1970. godine).

Program u Beogradu počinje u 19 sati utakmicom za treće mjesto između Zodiac CNA Barcelonete Elvisa Fatovića i Vouliagmenija, dok finale Novi Beograd - PRO Recco Sandra Sukna starta u 21 sat. Televizija Sport klub izravno prenosi utakmice. 

22. travanj 2024 17:21