StoryEditorOCM
VaterpoloČESTITAMO

Stiže priznanje u Gruž, ali valja dio nagrade poslat na Zvončac, trofej vaterpolist godine je u rukama najvećeg Jugovog pojačanja ovog ljeta!

Piše Tonči Vlašić
17. prosinca 2023. - 19:58

Stiže novo priznanje u Gruž, istina, treba dio nagrade vratit na Zvončac, jer je u tradicionalnom, 36. po redu izboru Večernjaka za vaterpolista godine proglašen 26-godišnji Splićanin, hrvatski reprezentativac Rino Burić, od ljeta ove godine igrač Jug Adriatic osiguranja, a prošle sezone MVP finala prvenstva u kojem je u kapici splitskog Jadrana osvojio naslov prvaka Hrvatske. S Jugom je pak neki dan podigao trofej Kupa Hrvatske, dok su ga Jugaši ostavli bez trofeja u finalu Regionalne lige...

Prvi put stručno ocjenjivački sud nisu činila sedmorica biših velikana, već su u ulozi sedmog člana žirija bili čitatelji Večernjeg lista i pratitelji službene stranice Hrvatskog vaterpolskog saveza, a šest velikih, koji su glasali, bili su ovaj put Goran Sukno, Damir Polić, Božo Vuletić, Petar Muslim, Frano Vićan i Boško Lozica.

image

Rino Burić slavi u svom Splitu naslov praka Europe s hrvatskom reprezentacijom 2022. godine

Vladimir Dugandzic/Cropix

Kad se sve zbrojilo Rino Burić je dobio 44 boda, Jerko Marinić Kragić (Jadran Split) bio je drugi 31 bod, treći Maro Joković (Jug Adriatic osiguranje) s 28 bodova, četvrti Marko Bijač (Olympiacos) s 22 boda, peti Josip Vrlić (Radnički/Jadran Split) s 19 bodova, šesti Loren Fatović (Jug AO/Jadran) s 14 bodova, sedmi Luka Bukić (Jadran Split) s 12 bodova, osmi Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje) s 12 bodova, deveti Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) s 8 bodova, deseti Ivan Mauro Čubranić (Primorje EB) s 3 boda,  dok su na diobi jedanaestog mjesta s jednim bodom Konstantin Kharkov (AN Brescia/Jadran Split), Zvonimir Butić (Jadran Split) i Ante Vukičević (CN Marseille).

U najbolju momčad godine izabrani su Bijač, Burić, Marinić Kragić, Vrlić, Fatović, Joković i Bukić.

Priznanje Buriću uručeno je na Noći hrvatskog vaterpola, koja se održava u Zagrebu. Najboljom vaterpolisticom proglašena je Jelena Butić iz splitskog Jadrana. 

image

Dražen Brajdić i Petar Muslim su nagradili i proglasili najboljeg vaterpolistu godine

Nera Simic/Cropix
image

Ratko Rudić je uručio nagradu Jeleni Butić, najboljoj vaterpolistici

Nera Simic/Cropix
05. svibanj 2024 23:17