StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Sletjeli u Milano, autobusom do odredišta, jedan reprezentativac ostao kod kuće, javio se jugov trener: ‘Okrenuti smo već ....‘

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2023. - 22:32

Jugaši su večeras stigli u Italiju. Sletjeli su u Milano. Potom su autobusom krenuli do Brescie. Koliko se imaju vozit? Uru i deset. Pet minuta više, manje.

Tamo ih sutra, u utorak, 23. svibnja, čeka zadnja obveza u skupini ‘B’ europske Lige prvaka. Cilj su ostvarili prošlo kolo. Plasirali su se na Final four, koji se od 31. svibnja do 3. lipnja igra u Beogradu, dakle, idući tjedan. Bez obzira kako fine utakmice u domu lidera skupine, AN Brescie, njihovo je četvrto mjesto u skupini, posljednje koje je vodilo na Final 8, a koje vodi na završnom turniru na pobjednika druge skupine...

- Nismo kompletni – javio se sa sjevera Italije Vjeko Kobešćak, jugov trener.    

Odveo je na put 14 igrača. U odnosu na majstoricu finala prvenstva Hrvatske, koja je izgubljena prošle srijede u Splitu od Jadrana, nema Filipa Kržića. Ostao je doma zbog ozljede prsta. Dakle, preostalih trinaest iz Poljuda (Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Loren Fatović, Hrvoje Zvono, Maro Joković, Ivan Vukojević, Matias Biljaka, Franko Lazić, Toni Mozara, Konstantinos Kakaris, Goran Grgurević, Marko Žuvela i Ivan Jurišić) plus Mauro Prkoča. Uz Kobešćaka će na klupi biti Maro Balić, dok je vođa puta sportski direktor Ognjen Kržić.

I AN Brescia je prošli tjedan izgubila finale prvenstva. Izgubila je bitku protiv PRO Recca Sandra Sukna, koji je nastavio svoj pobjednički niz. Od kad je sjeo na klupu najtrofejnijeg talijanskog kluba, a to je bilo u ljeto 2021. godine, slavio je u svim natjecanjima (dva europska Super kupa, naslov prvaka Europe, dva naslova prvaka Italije i Kupa Italije. Naravno, Sukno će također biti u Beogradu na Final 8). Međutim, Jugašima je sad zadatak AN Brescia.

- Ne razmišljamo pretjerano o Bresciji. Okrenuti smo već Final 8, te Barceloneti, koja bi nas trebala čekati u četvrtfinalu. Cilj je uhvatiti natjecateljski ritam nakon finala prvenstva Hrvatske. Probati biti pravi na Final 8. Utakmica u Italiji bi nam trebala u tome pomoći – naglasio je Jugov trener.

image

Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja

Tom Dubravec/Cropix

Već se zna, Jugaši za Beograd putuju preko Tivta u utorak, 30. svibnja. Kako sad stvari stoje oni bi trebali otvoriti završni turnir, a prva utakmica igra se u srijedu, 31. svibnja, u 15.30 sati. Prvi dan je četvrtfinalni, u četvrtak, 1. lipnja, igraju se prvo utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, a nakon toga polufinala. Petak, 2. lipnja, rezerviran je za utakmice za sedmo te peto mjesto. Četiri najbolja imaju dan odmora. U akciju će opet u subotu, 3. lipnja, kad se igra za treće mjesto, te veliko finale.

SKUPINA ‘B‘

Poredak: 1. AN Brescia 31 bod, 2. Novi Beograd 29 bodova, 3. Ferencvaros Telekom 25 bodova, 4. Jug Adriatic osiguranje 16 bodova, 5. CN Marseille 13 bodova, 6. Astrapool Sabadell 13 bodova, 7. Spandau 04 11 bodova, 8. OSC 10 bodova. 

AN Brescia treba bod protiv Juga za potvrdu prvog mjesta u skupini ukoliko Novi Beograd, koji ima dva boda manje od talijanskog doprvaka (i slabiji je u međusobnim ogledima), dobije kod kuće Spandau 04. Ferencvaros je treći u skupini, a on dočekuje na kraju Astrapool Sabadell. Druga utakmica u Budimpešti je ogled OSC-a i CN Marseillea. Obje utakmice u glavnom gradu Mađarske počinju u 19.30 sati, utakmica u Beogradu u 19.45 sati, a utakmica u Bresciji u 20.30 sati.

Utakmicu AN Brescia – Jug Adriatic osiguranje sude Izraelac Matan Schwartz i Francuz Julien Bourges, dok je delegat Grkinja Stavroula Kozompoli. Izravan prijenos je na televiziji Sport klub.

SKUPINA ‘A‘ 

Poredak: 1. Zodiac CNA Barceloneta 36 bodova, ​​2. PRO Recco 33 boda, 3. Olympiacos 31 bod, 4. NC Vouliagmeni 17 bodova, 5. Jadran Split 14 bodova, 6. Radnički Kragujevac 12 bodova, 7. Dinamo Tbilisi 6 bodova, 8. WASPO 98 Hannover 3 boda.

Zadnje, 14. kolo, srijeda, 24. svibnja, Vouliagmeni: NC Vouliagmeni – Radnički Kragujevac, Split: Jadran – WASPO 98 Hannover, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta – Dinamo Tbilisi, Recco: PRO Recco – Olympiacos. 

23. travanj 2024 08:24