StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI TROFEJ STIŽE U GRUŽ

Slavlje Jugaša na Savi, uzvratili splitskom Jadranu za poraz u skupini, te nakon prvenstva uzeli i Kup Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2022. - 14:55

Problema k'o u priči s ozljedama, ali stisnuli su jugovi juniori zube, te odigrali nakon poraza u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini od splitskog Jadrana sjajno u završnici Kupa Hrvatske, kad više nije bilo popravnog. U četvrtfinalu su dobili domaćina, HAVK Mladost, u polufinalu riječko Primorje EB, koje je na kraju uzelo broncu, a u finalu uzvratili splitskom Jadranu.

Prije tri i pol mjeseca bilo je 8:7 za Jugaše u finalu juniorskog prvenstva, završnica je odigrana u Gružu, a sad 10:6 u finalu Kupa kad je završnica odigrana u Zagrebu. 

Minutu i 38 sekundi prije kraja treće četvrtine finala Jugaši su otišli na plus dva (7:5), prvi put su tu prednost imali u prvoj četvrtini. Finale su otvorili vodstvom 2:0, dok je Jadran početkom druge četvrtine imao 4:2. Potom tri pogotka Jugaša, a nakonm što je Jadran izjednačio početkom treće četvrtine, zapuhalo je Jugo na Savi, Nije samo momčad trenera Đanija Pecotića stigla do 7:5, već je 3 minute i 38 sekunde prije kraja pogotkom Vlaha Pavlića otišla na plus četiri (9:5).

Jadran je 45 sekundi do kraja postigao šesti pogodak, Jugaši su bili bez primljenog pogotka 14 minuta i 3 sekunde. Hrvoje Zvono je sekundu prije kraja potvrdio jugov trijumf.

Ivan Jurišić je imao 13 obrana, sjajan u završnici turnira, ne samo u finalu. Vlaho Pavlić je s tri pogotka bio prvi strijelac Juga u odluci o pobjedniku Kupa u kojoj su Ivuša Burđelez, Patrik Kolak i Hrvoje Zvono postigli po dva pogotka, a Toni Mozara jedan. 

Momčad trenera Đanija Pecotića je osvojila duplu krunu. Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje u sedam dana dva Kupa, prošle nedjelje isto su uspjeli i mlađi juniori.

Jugaš Hrvoje Zvono je najbolji igrač završnog turnira juniorskog Kupa Hrvatske.

POBJEDNICI KUPA HRVATSKE

Juniori Jug Adriatic osiguranja pod vodstvom Đanija Pecotića i Miha Bobića osvojili su Kup Hrvatske u sastavu: Ivan Jurišić, Ivuša Burđelez, Mauro Prkoča, Vlaho Pavlić, Zvonimir Miloglav, Patrik Kolak, Toni Mozara, Luka Bjelopera, Dominik Lončarić, Hrvoje Zvono, Josip Tolja, Dominik Dumančić, Nikša Brzica, Bruno Bobić, Marko Glavinić, Davor Paviša i Harun Kazagić.

image

Mile Smodlaka, legendarni centar Juga, a danas trener prve momčadi splitskog Jadrana, uručio je pokal Jugašima

Tonči Vlašić/
image

Slave Jugaši - Kup je naš!!!

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 07:23