StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Skupine na pola puta, tko je još u igri za drugi krug? U 3. kolu jedan Fatović tri, a i drugi isto tri

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2023. - 22:19

Astrapool Sabadel se pobjedom kod Novog Beograda, aktualnog europskog doprvaka, 12:10, vratio u život u skupini ‘A‘. Izgubio je na startu kod kuće na peterce od AN Brescie, koju je Novi Beograd potopio u njenom domu, a sad iznenađenje usred Beograda. Tko osim Steaue, najslabijeg sastava skupine, neće vidjeti drugi krug?

Poredak: 1. Astrapool Sabadell 7 bodova, 2. Novi Beograd 6 bodova, 3. AN Brescia 5 bodova, 4. Steaua bez boda.  

U skupini ‘B‘ jedino je siguran Dinamo Tbilisi, i to da neće u drugi krug. Jugaši se nadaju iznenaditi Olympiacos, ako ga iduće kolo dobiju u Gružu, tad ostaju u igri za drugim mjestom, ukoliko grčki prvak odnese sva tri boda, gotovo je, on s PRO Reccom, braniteljem naslova, koji je dobio sve tri utakmice, ide u drugi krug.

Poredak: 1. PRO Recco 9 bodova (trener Sandro Sukno), 2. Olympiacos 5 bodova (Marko Bijač i Andro Bušlje), 3. Jug AO 4 boda, 4. Dinamo Tbilisi bez boda.

U skupini ‘C‘ Ferencvaros je svladao 13:11 splitski Jadran kod kuće (5:4 na poluvremenu, 11:6 uoči zadnje četvrtine, Loren Fatović je postigao tri pogotka, jedan iz kontre, te dva s vanjskih pozicija, vratar FTC-a Soma Vogel je imao 15 obrana). Bio je to ogled dva sastava koja su u prva da kola ostvarila dvije pobjede. Čudo bi se trebalo dogoditi da hercegnovski Jadran ili Crvena zvezda se na kraju nađu u drugom krugu pogotovo nakon što je njihov međusobni ogled u Trebinju završio pobjedom prvaka Crne Gore na peterce, i to nakon – pazi sad – 28 peteraca. Na kraju četvrte četvrtine 8:8, a nakon peterca - 21:20!

Poredak: 1. Ferencvaros 9 bodova, 2. Jadran Split 6 bodova (Loren Fatović), 3. Jadran HN 2 boda, 4. Crvena zvezda 1 bod.

U skupini ‘D‘ mirakul od Spandaua 04, nakon potopa u Barceloni na startu (6:16) dobio je kod kuće CN Marseille 13:10, a sad i Vouliagmeni 14:13, te je na drugom mjestu. Bez greške je Zodiac CNA Barceloneta trenera Elvisa Fatovića, koja je kod kuće u 3. kolu dobila CN Marseille i osvojila nova tri boda.

Poredak: 1. Zodiac CNA Barceloneta 9 bodova (trener Elis Fatović), 2. Spandau 04 6 bodova, 3. CN Marseille 3 boda, 4. Vouliagmeni bez boda.  

02. svibanj 2024 05:03