StoryEditorOCM
VaterpoloKRAJ ZA NAŠE U PRAGU |

ŠEST POBJEDA I JEDAN PORAZ Hrvatska peta na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2021. - 16:19

Marko Žuvela i Tin Brubnjak su postigli po tri pogotka, Ivan Vukojević dva, Noa Burburanb, Petar Čondić Kadmenović, Roko Akrap i Marin Tomasović po jedan – Hrvatska je u utakmici za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina svladala Španjolsku s 12:8, izabranici Vjeka Kobešćaka su tako nastup u Pragu zaključili sa šest pobjeda i samo jednim porazom, koji se dogodio u četvrtfinalu od Srbije.

Do četvrtfinala je Hrvatska stigla sa sve četiri pobjede u skupini (Australija, Italija, Uzbekistan i Rusija), a nakon četvrtfinala dobila je prvo u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta Grčku.

Posljednji ogled na SP-u Hrvatska je otvorila odlično. Nakon što je Španjolska anulirala početnu prednost naših, koju je donio Vukojević, uslijedila je serija naših 5:0 (Žuvela, Čondić Kadmenović, zatim dva u nizu Brubnjak, te Burburan). Plus pet imali su još dva puta u drugoj četvrtini (7:2 Tomasović i 8:3 Žuvela), jednom u trećoj (9:4 Brubnjak), te tri puta u posljednjoj četvrtini (10:5 Roko Akrap, 11:6 Vukojević i 12:7 Žuvela).

Pet Jugaša je igralo na SP-u: Ivan Jurišić, Luka Stahor, Marin Tomasović, Marko Žuvela i Ivan Vukojević. 

Crna Gora je s 12:11 dobila Mađarsku za broncu, a Srbija je s 10:8 svladala Italiju u borbi za zlato

26. travanj 2024 14:00