StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Savršen dan! Dobio KPK, dobio Jug AO, dobio Gusar. Mali Kapekaši opet na postolju!

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2024. - 12:14

KPK je osvojio broncu u Kupu Hrvatske za nade. Eto nove potvrde kako se radi na otoku. Ovo je peta godina u nizu kako su među četiri najbolja u ovom uzrastu, računajući i mlađe nade ovo je dvanaesta medalja škole vaterpola sportskog ponosa Korčule, a osvajali su medalje i mlađi kadeti, te kadeti.

Za nade KPK bila je ovo repriza prvenstva. I tad su upisali poraz od splitskog Jadrana u polufinalu, aktualnog prvaka, koji ima veću širinu u odnosu na sve, te je ispred svih, a potom u srazu za broncu su bili bolji od HAVK Mladost. Danas u Kupu sa 6:3.

Nakon prve četvrtine ogleda za broncu vodili su s 2:1, nakon druge četvrtine je bilo 2:2, a nakon treće 3:2 za sastav trenera Lovora Lozice i Damira Stipanovića. Potom u zadnjoj četvrtini Josip Skokandić je pogodio za 4:2, zatim za 5:3, a na kraju Igor Favro potvrdio pobjedu.

Skokandić je postigao dva spomenuta pogotka, kao i Nedo Poša, a osim Favra još je mrežu Mladosti jednom zatresao Ivan Blitvić. Još su igrali i doprinijeli osvajanju bronce Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Klara Granić, Lovre Risteski, Florent Gaxherri, Rudi Kriletić, Arsen Pamuković, Joško Krstulović, Špiro Batistić i Toni Šeparović.  

KPK je dobio sve tri utakmice u skupini prvog kruga, u drugom ostvario pobjedu i poraz, te isto tako pobjedu i poraz u završnom dijelu, ukupno pet pobjeda i dva poraza - bronca!

Jugaši su peti. Pobjedom 12:7 protiv riječkog Primorja EB zaključili su nastup u Vukovaru. Zadnjeg dana slavila su sva tri sastava iz Dubrovačko neretvanske županije. Gusar iz Mlina je dobio 12:10 OVK Split u zadnjem kolu razigravanja za poredak od 13. do 17. mjesta u kojem je s tri pobjede i jednim porazom zauzeo na kraju 14. mjesto.

Jug Adriatic osiguranje je u Vukovaru pod vodstvom Iva Begovića igrao u sastavu: Antun Ivanković, Maroje Dabelić, Petar Kadijević, Maroje Šabadin, Toni Filippi, Đivo Kitin, Jakov Njirić, Marin Klinac, Kristijan Hrnić, Andrija Kuzman, Juraj Martić i Toma Begu. Protiv riječkog sastava pogađali su Dabelić (1), Kadijević (2), Šabadin (1), Filippi (5), Njirić (2) i Klinac (1). U prvom krugu Jugaši su ostvarili dvije pobjede i poraz, potom dva poraza u četvrtfinalnoj skupini, te dvije pobjede u završnom dijelu, ukupno četiri pobjede i tri poraza. Begović nije mogao računati na kompletan sastav. Nedostajali su Vlaho Baletin i Vito Vranješ.

Gusar je pod vodstvom Tvrtka Hercega igrao u sastavu: Mauro Linares Hoyos, Nikola Kukrika, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Ivano Erceg, Petar Kristović, Jakov Butigan, Matija Butigan, Leo Savinović, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stijepčević, Ivan Mišić i Petar Račić. Protiv OVK Split Matoija Butigan je postigao 4 pogotka, tri Jakov Butigan, Savinović dva, a po jedan Kukrika, Kristović i Arbanasin. U prvom krugu Gusar sva tri poraza, računajući završnicu, ukupno tri pobjede i četiri poraza.

Jadran je u finalu sa 7:2 dobio Mornar.

23. rujan 2024 15:56