StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

RUMUNJSKA U CRNICI Ivica Tucak odredio sastav

23. listopada 2018. - 15:44
Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Ante Visković, Marino Čagalj, Ante Vukičević, Andrija Bašić, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Hrvoje Benić i Ivan Marcelić - to je sastav Hrvatske za ogled ovog utorka s Rumunjskoj u šibenskoj Crnici (17.30 sati) na startu 18. izdanja Svjetske lige, kvalifikacija, koje su ujedno kvalifikacije i za završni turnir Europa kupa. Naime, po dva najbolja iz svake kvalifikacijske skupine Svjetske lige plasirat će se na završni turnir, osam najbojih, Europa kupa, a s kojeg će četiri najbolje reprezentacije ići na završni turnir Svjetske lige. 

Hrvatska i Rumunjska su u kvalifikacijskoj skupini 'D' u kojoj je još Srbija. Tko su favoriti za prva dva mjesta svima je jasno.

- Da, ali to moramo dokazati u bazenu - jasan je naš izbornik Ivica Tucak, koji za Rumunje nije pozvao Mara Jokovića, Xavija Garciju, zatim Andra Bušlju. Zbog ozlijede u kombinaciji nije bio Ivan Buljubašić, a naravno, svi u hrvatskom vaterpolu priželjkuju da opet vide u bazenu Sandra Sukna.

- Lijepo je čuti kako je Sandro počeo trenirati - dodao je Tucak, a potom, u ovom trenutku, najvažnijem - Rumunjska. 

- Početak je sezone. Daleko su svi od prave forme, pogotovo reprezentativci koji su poslije ostalih počeli pripreme za novu sezonu. Ali, očekujem da odigramo korektnu utakmicu, budemo maksimalno ozbiljni.

Rumunjska je u Šibenik stigla s dvanaest igrača. U dijelu zapisnika rezerviranog za goste bit će prazna rubrika igrača s brojem 11. Kapice s brojem 2 i brojem 3 su najopasniji igrači u sastavu Rumunja. Njihova imena je podvukao Tucak. 'Dvica' je sjajni centar zagrebačke Mladosti, prije Primorja EB, Cosmin Radu, koji je kapetan reprezentacije. 'Trica' je Tiberiu Negrean. Ubojiti napadač njemačkog Spandaua 04. 

Gosti su i bez izbornika. Još nisu izabrali novog, te će u Šibeniku s klupe 'dirigirati' Cristian Iordache. Zadnje informacije govore kako bi izbornik trebao biti trener Steaue iz Bukurešta - Andrei Iosep, koji je u karijeri igrao i za zagrebačku Mladost. Inače, Tucak je za ovu akciju, prvu u novoj sezoni, pozvao 14 igrača. Prekobrojan je na kraju Franko Lazić. 
19:2 za Hrvatsku
Hrvatska - Rumunjska 19:2 - to je rezultat u pobjedama u dvadeset i četiri ogleda. Tri su zaključena remijem. 

- Izgubili smo 2012. na EP-u u Eindhovenu. Gledao sam tu utakmicu. Bilo je to u razigravanju za poredak od 7. do 10. mjesta - prisjetio se Ivica Tucak, aktualni izbornik. Hrvatskoj baš ništa nije polazilo od ruke u Eindhovenu, početkom godine, a nakon toga je sve bio super i sve za pet. Pobjednici Svjetske lige, najbolji u Almatyju, te najvažnije - olimpijski pobjednici u Londonu!

02. svibanj 2024 00:13