StoryEditorOCM
VaterpoloAKO SE PO JUTRU... |

REPREZENTACIJA VJESNIK ‘PROLJEĆA‘ Sve je izgledniji nastavak sezone, ne samo prvenstva Hrvatske, već i završetak Regionalne lige!

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2020. - 13:50
Reprezentativci su bili na okupu početkom ožujka. Pripremali su se prvo za četvrtfinale Svjetske lige u Podgorici protiv Crne Gore (17. ožujka), ali i za najvažnije – kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji se trebao igrati u Rotterdamu od 22. do 29. ožujka. Trenirali su za to u Zagrebu, ali samo do 12. ožujka., Nakon toga, u petak trinaesti (ožujka), sve je stalo, te su se razišli kućama (i stali u kućama).

Nakon toga je za vrijeme pandemije krenula lavina otkaza, zaključenja, natjecanja. LEN-a je neki dan zaključila natjecanja u europskim kupovima (2020. bit ćemo bez pobjednika), a još prije odgođene su i Olimpijske igre u Tokiju. Trebale bi se održati u ljeto 2021. godine.

Hrvatski vaterpolski savez je pak čekao, a sve iz želje da se domaće prvenstvo ovo ljeto odigra do kraja. Isto je napravilo i vodstvo Regionalne lige. Potom smo doznali kalendar - prve utakmice nakon prinudne stanke trebale bi se odigrati 24. lipnja (prve četvrtfinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske: Jug Adriatic osiguranje, branitelj naslova prvaka Hrvatske, za polufinale bi trebao igrati protiv Galeba Makarska rivijera, zatim HAVK Mladost protiv POŠK-a, Jadran protiv Primorja EB, te Mornar Brodospas protiv Solarisa, a uzvratne utakmice bi se igrale tri dana poslije, 27. lipnja). Termini polufinala, igra se na dvije pobjede, su 1. i 4. srpnja, a eventualna majstorica bi se igrala 6. srpnja, dok su termini za finale 18., 22., 25. i 29. srpnja, te 1. kolovoza. Finale se igra na tri pobjede. Predložen je i novi termin odigravanja završnog turnira Regionalne lige. U Dubrovniku bi se igralo 11. i 12. srpnja (polufinalni parovi su: Jug AO – Jadran Split, te HAVK Mladost – Jadran Carine Herceg Novi).

Sad, kad smo svjedoci novih ublažavanja mjera, oglasio se i izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, koji je odlučio kako će u Dubrovniku od 10. do 14. lipnja trenirati reprezentacija. Pozvao je 19 igrača od kojih su sedmorica članovi Jug Adriatic osiguranja (Toni Popadić, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Macan, Hrvoje Benić, Loren Fatović i Xavi Garcia). Poziv su još dobili Marko Bijač, Ivan Marcelić, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Rino Burić, Ivan Buljubašić, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Franko Lazić, Andrija Bašić i Lovre Miloš.

Čak je najavljeno kako će iza zatvorenih vrata u Gružu Hrvatska 13. lipnja odigrati trening utakmicu protiv Crne Gore, a ako se to na kraju dogodi, nema sumnje kako će Hrvatska ovo ljeto dobiti prvaka, kao i Regionalna liga. 
27. travanj 2024 00:52