StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

RECCO SKOČIO U GRUŽ Tri bivša Jugaša kontra Juga

10. prosinca 2016. - 01:12

Prijepodne su trenirali u Igalu, potom su sjeli u autobus te doputovali u Dubrovnik, a večeras su odradili prvi trening u Gružu. Plivanje te šutiranje. Na jednom golu Stefano Tempesti, a na drugom Goran Volarević, igrač koji je krajem 90-ih stigao u Gruž. Prvo je bio sjajan u kapici Bellevuea, točnije Dubrovnika PRO CRO, a potom Juga.

Volarević je rođen 2. travnja 1977. godine u Rovinju. Počeo je u Delfinu iz Rovinja, potom Kvarner nakon čega je stigao u Gruž. Jugovu kapicu je navukao u ljeto 1999. godine. S Jugom je dva puta osvajao naslov prvaka Europe, zatim europski Superkup, LEN-a kup te po pet puta naslov prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Hrvatske. U Italiji je od ljeta 2007. godine. PRO Recco mu je sedmi klub. Trofeje je osvajao samo sa Savonom, i to je s njom dva puta osvojio LEN-a kup.

S reprezentacijom Hrvatske se okitio srebrom na Europskom prvenstvu 2003. u Kranju. Zadnji nastup je imao na EP-u u Beogradu 2006.,, a zadnji put se na popisu izbornika našao za Svjetsko prvenstvo 2007. u Melbourneu. Nije putovao 'tamo dole'. Prednost su dobili Frano Vićan i Josip Pavić. Nakon toga na njega se više nije računalo. Nakon tri godine u Italiji dobio je talijansko državljanstvo, a dvije godine poslije i poziv za nastup za reprezentaciju Italije te je igrao na EP-u 2012. u Eindhovenu. U PRO Recco je stigao ovo ljeto iz Acquachiare. Volarević je dvije godine stariji od Stefana Tempestija, koji je do danas 326 puta igrao za reprezentaciju Italije u kojoj je od 1999. godine. Dakle, punih 17 godina i s kojom je osvojio srebro i broncu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na svjetskim prvenstvima te srebro i broncu na europskim prvenstvima. S PRO Reccom 11 puta prvak Italije, 10 puta pobjednik Kupa Italije, 5 puta prvak Europe i 5 puta pobjednik europskog Superkupa, te jednom pobjednik Regionalne lige. Karijeru je počeo u Rari Nantes Florentia s kojom je 2001. osvojio Kup pobjednika kupova Europe.

Uglavnom, talijanski prvak je na ogled s Jugom, europskim i hrvatskim prvakom stigao s trojicom igrača koja su igrala za Jug. Osim Volarevića to su Sandro Sukno i Aleksandar Ivović. 

Utakmica 2. kola skupine 'B' Eurolige između Jug CO i PRO Recco igra se u Gružu u subotu, 10. prosinca s početkom u 19 sati uz izravan televizijski prijenos (Arenasport).

 

26. travanj 2024 04:19