StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Prvi put su se ogledali prije 15.099 dana, a večeras će opet - zar će prvog dana Final 8 u Beogradu sin jurišati na oca?

Piše Tonči Vlašić
8. travnja 2022. - 09:21

Ovog petka je zadnja domaća utakmica Jugaša ove sezone u eliti, stiže Spandau 04, kojeg je dobio usred Berlina sa 16:8. Najtrofejniji njemački klub, koji je 80-ih harao Europom, bori se s OSC-om i WASPO 98 Hannoverom za četvrto mjesto u skupini, posljednje koje vodi na Final 8 u Beograd.

Do kraja natjecanja u skupini su tri kola. U zadnja dva Jug ima ići prvo kod CN Marseillea, zatim kod WASPO 98 Hannovera, a na kraju sezone ga čeka završni turnir u Beogradu. Već ga je osigurao, i to ne može biti lošiji od trećeg mjesta. Pitanje je samo može li napraviti korak naprijed?

Za to mu trebaju sve tri pobjede do kraja, treba mu pobjeda u Marseilleu uvjerljivija nego je izgubio od francuskog prvaka u Gružu, te mu treba da taj isti CN Marseille ostane praznih ruku u zadnjem kolu kod PRO Recca.

Jugu, ali i ostalima, ne 'gori' koju će poziciju dohvatiti jer nema lakog suparnika na Final 8, na neutralnom terenu. Ako bi sad zaključili natjecanje po skupinama, tad bi u četvrtfinalu, prvog dana završnog turnira u Beogradu igrali PRO Recco – Ferencvaros, CN Marseille – Novi Beograd, Jug Adriatic osiguranje – CNA Barceloneta, te WASPO 98 Hannover – AN Brescia.

Dakle, izbjegao bi Jug AO domaćina, Novi Beograd, a za polufinale bi se Loren Fatović 'tukao' protiv oca Elvisa za polufinale. Međutim, tri kola su još do kraja. Može Novi Beograd i do bolje pozicije, AN Brescia iako ima šest bodova više od CNA Barcelonete i Novog Beograda, nije još sigurna u prvo mjesto u skupini. U Jugovoj skupini je pitanje tko će biti četvrti, OSC, WASPO 98 Hannover ili Spandau 04, a i u drugoj skupini još ni Elvisova CNA Barceloneta nije još sigurna u nastup na Final 8.

Ogled Jug Adriatic osiguranja i Spandaua 04 počinje u Gružu u 19 sati.

SEMAFOR SKUPINE 'B'

Poredak: 1. PRO Recco (trener Sandro Sukno) 30 bodova, 2. CN Marseille 30 bodova, 3. Jug AO 24 boda, 4. WASPO 98 Hannover (igrač Marko Macan) 14 bodova, 5. OSC 13 bodova, 6. Spandau 04 10 bodova, 7. Steaua 4 boda, 8. Crvena zvezda 4 boda.

Petak, 8. travnja, Marseille: CN Marseille - Steaua, Budimpešta: OSC - WASPO 98 Hannover, Dubrovnik: Jug AO - Spandau 04, Beograd: Crvena zvezda - PRO Recco.

Prvi ogled večerašnjih suparnika, svaki ima po četiri naslova prvaka Europe, te još četiri izgubljena finala, dogodio se prije 15.099 dana, 5. prosinca 1980. godine, i to u 1. kolu završnog turnira Kupa prvaka. Spandau 04 je slavio sa 6:4, a na kraju je Jug osvojio naslov prvaka Europe. 

28. travanj 2024 00:15