StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Prvi poraz Hrvatske u Podgorici, i to u najgorem mogućem trenutku, kad nema mogućnosti za popravak

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2022. - 17:51

Hrvatska je nakon sve tri pobjede i prvog mjesta u skupini doživjela poraz u četvrtfinalu Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Podgorici. Grčka je bila uspješnija s 8:7, te će ona igrati u polufinalu, te se u nastavku boriti za medalju.

Grčka je vodila s 1:0, 2:1 i 3:2, Hrvatska je pogocima Nikole Ljepave i Hrvoja Zvona preokrenula te povela minutu i 28 sekundi prije kraja treće četvrtine na početku koje nije realizirala peterac pri vodstvu Grčke 4:3 (Noa Burburan).

Prednost 5:4 Hrvatska je imala sve do 4 minute i 58 sekundi prije kraja posljednje četvrtine. Minutu poslije izjednačenja na 5:5, Grčka je opet vodila. Nakon toga Hrvatska nije iskoristila igrača više, nije ni Grčka pogodila na ulasku u zadnje tri minute. 20-ak sekundi poslije Grčka je skrivila peterac, kojeg je realizirao Roberto Radić (2:38 do kraja) za 6:6.

Nakon toga Grčka je s dva pogotka u nizu došla 43 sekunde prije kraja posljednje četvrtine do prve osjetne prednosti. Deset sekundi poslije Zvono je svojim drugim pogotkom vratio nadu.

Grčka je potrošila svojih 30 sekundi za napad, ostale su tri. Mile Smodlaka je zatražio minutu dogovora. Može li se u tri sekunde do izjednačenja? Blok Grčke je bio na mjestu.

Noa Burburan je izjednačio u drugoj četvrtini na 1:1, Toni Bušić na 2:2, a Ivuša Burđelez na 3:3.

Polufinale je prva izborila Mađarska 22:1 pobjedom protiv Njemačke, u preostala dva četvrtfinala igraju Italija - Srbija, te Crna Gora - Španjolska (pobjednik će u polufinalu na Grčku, a poraženi iz tog ogleda bit će suparnik Hrvatske sutra u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta).. 

26. travanj 2024 23:43