StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U RIJECI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Nikola Perak mirne ruke, Jugaši prvi put poveli 12 sekundi prije kraja te dobili domaćina, slavio i KPK

Piše Tonči Vlašić
27. kolovoza 2020. - 13:52
Petim pogotkom Nikole Peraka, 12 sekundi prije kraja iz peterca, Jug Adriatic osiguranje je s 11::10 slavio na startu završnog turnira prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u Rijeci, i to je momčad trenera Veselina Đuha dobila domaćina, vršnjake riječkog Primorja EB, a konačnih 11:10 je bilo prvo i jedino vodstvo dubrovačkog sastava, koji je gubio sa 4:1, 5:2, 6:3 i 7:4 na poluvremenu. Izjednačio je prvi put minutu i 25 sekundi prije kraja, također pogotkom iz peterca Peraka (10:10), a do pobjede je stigao u svom posljednjem napadu.

- Ne ističem puno imena, pogotovo u mlađim uzrastima, ali moram ovaj put pohvaliti Nikolu Peraka. Odigrao je sjajno - rekao je Đuho s kojim su na klupi Vido Bogdan, te Goran Sukno

Osim Nikole Peraka, peterostrukog strijelca, još su za Jug Adriatic osiguranje igrali: Marin Bajurin, Amar Bijedić, Juraj Kulušić (2), Marko Dolina, Robert Žuhović, Matijas Miloš (1), Antonio Hezonja, Lovro Zvono (2), Ante Jarak, Roko Benić (1), Ivano Delić, Ivan Zvono i Antonio Kulušić. U skupini 'A' je još splitski Mornar protiv kojeg Jugaši igraju u 2. kolu, večeras od 19 sati.

U skupini 'B' nastupa Cavtat, koji je s 11:2 poražen u 1. kolu od zagrebačke Mladosti. Pod vodstvom trenera Pava Pulića Cavtat je igrao u sastvavu: Dominik Glavinić, Ivano Tonković, Noel Hanzijer (1), Roko Miljan Popović (1), Lovro Miljas, Ivano Lončar, Frano Pavlić, Stjepo Guljelmović, Vlaho Rajčević, Hrvoje Stjepović, Đivo Koprivica, Luka Botić, Stjepan Vuković i Ivan Puljić. U skupini 'B' je još Zadar 1952. protiv kojeg Cavtat igra u 3. kolu, u petak, 28. kolovoza, s početkom u 10.30 sati.

U skupini 'C' su Medveščak, Solaris i 'Barakudice' za koje igraju Nina Jazvin i Nea Matičević (obje Gusar), te Lući Mojaš i Josipa Beatović (obje Jug), a koje su na startu izgubile od Medveščaka 12:2.

U skupini 'D' KPK je bio uspješan od vršnjaka Zagreba s 8:5. Kapekaši u 2. kolu, večeras od 20 sati, igraju protiv splitskog Jadrana, dok su slobodni u 3. kolu. Pod vodstvom trenera Lovora Lozice uspjeh na startu KPK je ostvario u sastavu: Ivan Barčot, Nikola Franulović (1), Nino Fider, Stipe Borovina, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Ante Farac, Vinko Botica, Duje Bissako (2), Špiro Brčić (2), Mislav Čale (2), Bonne Ray (1), Ivan Šeparović i Marko Prskalo.
26. travanj 2024 22:44