StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Prvak nastavio niz, u petak KPK igra za broncu, Jugaši za peto mjesto, dok Gusar lovi treću pobjedu

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2024. - 22:41

Splitski Jadran je uvjerljivo osvojio prvenstvo, a sad je na isti način došao do polufinala Kupa u kojem je pobjedom 9:4 protiv KPK na korak do duple krune. U finala kupa će igrati protiv gradskog rivala, Mornara, koji je u drugom polufinalu sa 7:4 svladao zagrebačku HAVK Mladost.

Lovre Risteski je postigao dva, a po jedan pogodak Igor Favro i Ivan Blitvić, a još su igrali Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Klara Granić, Florent Gaxherri, Josip Skokandić, Rudi Kriletić, Nedo Poša, Joško Krstulović, Špiro Batistić i Toni Šeparović. Jadran je drugu četvrtinu dobio 5:0, te poveo sa 7:2.

Kapekaši zadnjeg dana igraju tako za treće mjesto protiv HAVK Mladost, Jug Adriatic osiguranje za peto mjesto. Sastav iz Gruža je u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta svladao Medveščak s 9:3, te ga čeka ogled protiv Primorja EB, koji je s 5:4 dobio Solaris.

Protiv Medveščaka četiri pogotka za Jug Adriatic osiguranje postigao je Toni Filippi, tri Jakov Njirić, te po jedan Petar Kadijević i Maroje Šabadin, a još su igrali Antun Ivanković, Maroje Dabelić, Đivo Kitin, Marin Klinac, Kristijan Hrnić, Andrija Kuzman, Juraj Martić i Toma Begu. 

Gusar je nakon dvije pobjede u razigravanju za poredak od 13. do 17. mjesta izgubio od Zadra 1952. s 6:13. Četiri pogotka za sastav iz Župe dubrovačke postigao je Leo Savinović, po jedan Nikola Kukrika i Jakov Butigan, a još su igrali Mauro Linares Hoyos, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Ivano Erceg, Petar Kristović, Matija Butigan, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stjepčević, Ivan Mišić i Petar Račić. Gusar je trenutno na drugom, tj. ukupno 14. mjestu. U zadnjem kolu igra protiv OVK Split.

22. rujan 2024 22:17