StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Prvak i doprvak uvjerljivi na startu skupine ‘A‘, Sandro Sukno: ‘Imali smo non stop utakmice pod kontrolom‘, Loren Fatović prvi pogodio u Beogradu...

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2024. - 09:53

Sandro Sukno je sa svojim PRO Reccom potopio CN Marseille na startu četvrtfinalnih skupina najelitnijeg europskog natjecanja, europske Lige prvaka, i nije samo aktualni europski prvak bio uvjerljiv, već i aktualni doprvak, Novi Beograd, koji je u svom domu dobio splitski Jadran za kojeg igra Loren Fatović.

Pro Recco - CN Marseille 15:8, te Novi Beograd - Jadran Split 15:11. PRO Recco ove sezone lovi četvrti uzastopni naslov prvaka Europe, dok je Novi Beograd doprvak zadnje dvije sezone uz napomenu kako je bio domaćin završnih turnira.

U obje utakmice sve je bilo jasno prije velikog odmora. PRO Recco je dobio prvu četvrtinu s 5:2, drugu s 2:1, treću s 5:1, te imao uoči zadnje četvrtine vodstvo 12:4... Giacomo Cannella i Aaron Younger su s po tri pogotka bili prvi strijelci PRO Recca, osim Youngera od bivših Jugaša u strijelce se upisao Konstantinos Kakaris, koji je pogodio za 1:0 vodstvo PRO Recca.

- Pogotovo smo u obrani bili jako dobri, odmah smo se odvojili. Napad je funkcionirao. Imali smo non stop utakmice pod kontrolom. Sada nas čeka još jedan veliki izazov, gostovanje kod Jadrana u Splitu odakle se moramo vratiti u Recco s tri boda – riječi su Sukna, trenera PRO Recca, kojeg prije gostovanja u Splitu, igra se 19. ožujka, čeka od 12. do 14. ožujka završnica Kupa Italije (Posillipo je suparnik Suknu u četvrtfinalu, Jadran pak u Zagrebu protiv Juga igra 14. ožujka za trofej pobjednika hrvatskog Superkupa).

U drugoj utakmice 1. kola skupine ‘A’, u Beogradu, bilo je 8:2 za Novi Beograd na poluvremenu. Sedam pogodaka je nanizao domaćina nakon vodećeg pogotka hrvatskog prvaka, kojeg je postigao Loren Fatović nakon 52 sekunde igre. Jadran više od 15 minuta nije postigao pogodak...

Mate Anić na vratima Jadrana imao je 14 obrana. U mnogim situacijama to donosi pobjedu, a ovaj put je samo omogućilo Jadranu da izbjegne još veći poraz. Alvaro Granados, španjolski reprezentativac u kapici Novog Beograda, bio je prvi strijelac 1. kola sa 6 pogodaka. Fatović je za Jadran postigao Ukupno dva pogotka.

Ove subote će u akciju Elvis Fatović sa svojom Zodiac CNA Barcelonetom, koja dočekuje AN Bresciu (12.30 sati), te Marko Bijač i Andro Bušlje koji s Olympiacosom igraju u Budimpešti od 20.30 sati protiv Ferencvarosa.

Po dva najbolja iz svake skupine će nakon šest kola na Final 4, koji se igra na Malti.

27. travanj 2024 04:05