StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Protiv Mornara se zagrijali za novi veliki ispit, Vjeko Kobeščak nakon očekivanog uspjeha u prvoj od tri utakmice na turniru u Šibeniku: ‘Sutra će se dosta toga znati!‘

Piše Tonči Vlašić
19. siječnja 2023. - 19:27

Relativno lagana utakmica za nas. Svi su dobili priliku igrati. Nama je ovo bilo zagrijavanje za iduću utakmicu u kojoj nam je sutra navečer suparnik splitski Jadran – istaknuo je Vjeko Kobešćak, jugov trener, nakon očekivano uvjerljive pobjede u Šibeniku protiv splitskog Mornara (17:5) na startu turnira trećeg kruga Regionalne lige.

U Šibeniku sa splitskim Jadranom igraju u petak, 20. siječnja, od 20.45 sati, a u subotu prijepodne sa Solarisom. U četvrtom, posljednjem krugu ligaškog dijela, koji se igra u Gružu, suparnik im je i Novi Beograd, branitelj naslova. Sve pobjede do kraja mogu hrvatskom prvaku donijeti prvo mjesto, te domaćinstvo završnog turnira, Final foura.

- Sutra će se dosta toga znati. Naravno, Radnički mora izgubiti u Šapcu od Novog Beograda kako bi mi imali priliku doći do prvog mjesta - dodao je Kobešćak.

Novi  Beograd je ovog četvrtka u Šapcu također očekivano nadigrao Partizan s 14:8, te ima svih 18 bodova iz šest utakmica. Radnički je dobio svih pet utakmice, a tek ima odigrati utakmicu 6. kola (večeras protiv domaćina, Šapca).

Jugaši pak četvrti put igraju ove sezone protiv splitskog Jadrana (10:10 u domaćem prvenstvu u Gružu, te pobjede u Zadru u borbi za trofej Superkupa, te u Zagrebu u finalu Kupa Hrvatske), a prvi put od kad je momčad preuzeo Jure Marelja, dojučerašnji trener Solarisa (Mile Smodlaka je sad trener mlađih uzrasta splitskog kluba).

- Očekujem drugačiji Jadran. Večeras ću s Hrvojem Koljaninom pogledati njegovu utakmicu protiv hercegnovskog Jadrana. Ono što sam mogao primijetiti nakon što je Marelja preuzeo momčad, splitski Jadran igra agresivnije u obrani - istaknuo je jugov trener.

ŽUVELA ĆE BITI SPREMAN ZA JADRSN

Jugaši su pobjedu u 6. kolu izborili bez Marka Žuvele igrajući u sastavu: Toni Popadić, Patrik Kolak, Loren Fatović (3), Hrvoje Zvono (1), Maro Joković (1), Ivan Vukojević (1), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (3), Filip Kržić (1), Konstantinos Kakaris (2), Goran Grgurević (1), Vlaho Pavlić, Ivan Jurišić i Toni Mozara (3).

- Žuvela je s nama u Šibeniku. Bit će spreman za utakmicu sa splitskim Jadranom – dodao je Kobešćak.

26. travanj 2024 10:20