StoryEditorOCM
VaterpoloSVI NA STRADUN

Preokret u zadnji tren, nije se ukrcao u avion za Grčku, već je i on na popisu putnika za Dubrovnik, dolazi na festu i najbolji vratar svijeta!

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2024. - 10:51

Stiže na Stradun i Marko Bijač. Neće na skaline svetog Vlaha doć trojica Dubrovčana, Loren Fatović, Marko Žuvela i Filip Kržić, već sva četvorica, koja su u Dohi, u subotu, stajala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Svjetskog prvenstva.

Trebao je naš sjajni vratar jutros iz Zagreba za Grčku zbog klupskih obveza, ali, ne osvaja se svjetsko zlato svaki dan, i kad je festa zbog toga u Gradu, evo i njega. Nismo ga pitali, ali nema sumnje kako je sve blagoslovio između ostalih i njegov trener Hrvoje Koljanin, koji je prošle sezone bio stanovnik Gruža, desna ruka Vjeka Kobešćaka u prvom sastavu i trener juniora s kojima je uzeo duplu krunu. Koljanin je potom preuzeo Olympiacos, vodi ga ove sezone, a tamo je uz Bijača još jedan iz Gruža, Andro Bušlje, najtrofejniji hrvatski reprezentativac svih vremena, plus  još jedan junak iz Dohe, s upravo završenog SP-a, Zagrepčanin Luka Lončar, koji je s Jugom osvojio također ‘kišu‘ trofeja…

Reprezentacija je kompletna još uvijek u Zagrebu. Sad će kod premijera Andreja Plenkovića. Vlada RH će im čestitati na uspjehu. Potom će ih izgleda primiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Zakazao je Grad Zagreb, njegove službe, po pitanju jučerašnjeg dočeka, čak se nisu udostojile ni odgovoriti na pozive i prijedloge….

Ali, nećemo sad o drugima. Ne ponovilo se.

Grad Dubrovnik je odmah zavrnuo rukave, skočio na noge, prvo od radosti zbog uspjeha, a zatim kako bi organizirao doček, i sad još dubrovački zlatni stižu kompletni na Stradun oko 16.30 sati. Hvataju Bijač, Fatović, Kržić i Žuvela let iz Zagreba u 14.50 sati.

Gradski prijevoz je besplatan. Svi na Stradun. Neka bude festa! Zaslužili su!

image

Povijest moga grada - Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, Doha, 17. veljače 2024. godine - Dubrovčani s Hrvatskom svjetski prvaci: Marko Žuvela, Filip Kržić, Marko Bijač i Loren Fatović

Tonči Vlašić/
27. travanj 2024 20:56