StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/KUP HRVATSKE

POZNATI POLUFINALISTI Smodlaka kontra Juga

4. prosinca 2016. - 23:35

Jugaši, koji su bili uvjerljivo najbolji na turniru skupine 'A' kvalifikacija Kupa Hrvatske, i koji su svoj posao na turniru u Zagrebu odradili u petak i subotu, bili slobodni ove nedjelje, kad su se igrali susreti posljednjeg kola, doznali su suparnika u polufinalu Kupa Hrvatske. O tome je odlučivao posljednji susret na turniru druge, skupine 'B', koji je odigran u Splitu, a u kojem su se ogledali splitski Jadran i riječko Primorje EB.

Splitskom Jadranu je igrao i neodlučen rezultat. Međutim, Primorje EB je uspjehom 11:7 osvojilo prvo mjesto u skupini 'B' te tako izbjeglo Jug Croatia osiguranje u polufinalu Final foura, koje se igra u Slavonskom Brodu. Jugašima će prepreka na putu do finala biti Jadran, kojeg od ove sezone vodi Mile Smodlaka, dojučerašnji Jugov pomoćnik, dok će Primorje EB igrati protiv HAVK Mladost, koja je bila druga na Savi gdje su još igrali OVK POŠK, Medvešćak i Marsonia iz Slavonskog Broda. OVK POŠK je zauzeo treće mjesto u skupini 'A', Medvešćak četvrto, dok je posljednja bila Marsonia. Treće mjesto u skupini 'B' zauzeo je Mornar BS, a četvrto Solaris.

FINAL FOUR KUPA HRVATSKE
Domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske je Slavonski Brod. Naslov brani Jug CO. U subotu, 17. prosinca, igraju se polufinalni susreti (HAVK Mladost – Primorje EB, Jug CO – Jadran Split). Finale se igra u nedjelju, 18. prosinca. U Slavonskom Brodu će se 16. i 17. prosinca igrati i završni turnir Kupa Hrvatske za vaterpolistice. Jugašice nisu uspjele u kvalifikacijama izboriti Final four. U polufinalu Final foura igraju HAVK Mladost - Viktoria te Suzuki Bura - Primorje.

26. travanj 2024 21:24