StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

POTRES SKRATIO PRVI DIO PRIPREMA NA SAVI ZA JEDAN DAN ‘To je bio toliki strah da su dečki istrčali iz bazena, ali ne iz vode, nego iz zgrade‘

Piše Tonči Vlašić
30. prosinca 2020. - 00:08
Današnji katastrofalan potres u Hrvatskoj, koji je nažalost uzeo i žrtve, a s epicentrom u neposrednoj blizini Petrinje i jakosti 6.3 stupnja po Richteru, zatekao je hrvatsku mušku vaterpolsku reprezentaciju na svom radnom mjestu. U bazenu na Savi.

– Momci su bili unutra, ali i oni kao i svi uz rub bazena ne da smo osjetili potres, nego je bilo stravično. Voda se počela prelijevati preko ruba bazena, kao da je tsunami. Sve nešto škripi, tutnji. To je bio toliki strah da su dečki istrčali iz bazena, ali ne iz vode nego iz zgrade bazena. Onako, u gaćicama – prepričao je za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza, kako se ističe, jezovite trenutke izbornik Ivica Tucak.

Dakako, navodi se dalje na hvs.hr, da je trening ne samo istog trenutka prekinut, već su i obustavljene pripreme koje su se trebale održavati još do 30. prosinca. Sljedeće okupljanje je sazvano za subotu, 2. siječnja 2021. u Zagrebu. Hrvatska će ondje trenirati do 6. siječnja kada je planiran polazak za Debrecen u Mađarskoj i nastup na europskom kvalifikacijskom turniru za Svjetsku ligu.

Podsjetnik, Hrvatsku prvog dana turnira u Debrecenu, u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige, čeka ogled protiv reprezentacije Crne Gore s početkom u 16.45 sati. Španjolska je prvi polufinalist turnira, dobila je Srbiju još početkom ožujka ove godine, dok se osim četvrtfinala Crna Gora - Hrvatska u ožujku nisu odigrala ni preostala dva: Francuska - Grčka, te Italija - Mađarska. Hrvatska će u slučaju pobjede protiv Crne Gore u polufinalu igrati protiv pobjednika Francuska - Grčka. U Debrecenu se razigrava i za poredak od 5. do 8. mjesta. Tri najbolje reprezentacije turnira u Debrecenu plasirat će se na završni turmir Svjetske lige, koji će se igrati u Tbilisiju. 

U kvalifikacijama za OI Hrvatsku u skupini čekaju ogledi protiv Njemačke, Rusije, Rumunjske, Nizozemske i Francuske, a u drugoj skupini su Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. Najbolje četiri momčadi iz svake skupine plasirat će se u završnicu (kup sustav). Tri prvoplasirane reprezentacije osigurat će nastup na olimpijskom turniru uTokiju, a što su ranije osigurale reprezentacije Srbije, Italije, Španjolske, Mađarske, SAD-a, Australije, JAR-a i Kazahstana te naravno, domaćina Igara, Japana.

Na popisu izbornika Tucka za pripreme u Zagrebu su vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) i Marin Šparada (Solaris), centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje), Nikša Dobud (Pro Recco) i Luka Lozina (Vouliagmeni), braniči: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran) i Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), te napadači: Lovre Miloš, Franko Lazić i Luka Bukić (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia i Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (CN Marseille) i Zvonimir Butić (Jadran Split).
27. travanj 2024 03:53