StoryEditorOCM
VaterpoloFINAL 4 EUROPSKE LIGE PRVAKA

Potjerali ga nakon poraza od Juga usred Beograda, a on ih sad pogodio na Malti ‘petardom‘

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2024. - 23:01

Filip Filipović je isključen bez prava zamjene pred kraj treće četvrtine polufinala protiv Ferencvarosa, i za njega, kapetana Novog Beograda, tako je karijera završena 5. lipnja, jer zadnjeg dana Final 4 europske Lige prvaka na Malti nema pravo nastupa. Španjolac Alvaro Granados, to čudo od napadača u redovima prvaka Srbije, zbog tri isključenja je otpao sredinom treće četvrtine. Novi Beograd u polufinalu završnog turnira najelitnijeg europskog klupskog natjecanja nije mogao računati na kažnjenog Nikolu Jakšića.

Nakon brutalnog prekršaja Filipovića, koji je tako neslavno završio sjajnu karijeru, mađarski prvak je realizirao peterac, i to je pogodio Dušan Mandić, još jedan velikan svjetskog (srpskog) vaterpola, igrač kojeg je Novi Beograd potjerao lani nakon poraza od Jug Adriatic osiguranja u polufinalu završnog turnira Regionalne lige, koji je odigran u Beogadu i koji je zavšio trijumfom Gruža.

Uglavnom, Ferencvaros je tim pogotkom Mandića iz peterca poveo pred kraj treće s 12:10, imao četiri minute igrača više, ali unatoč svemu Novi Beograd je imao na kraju napad za pobjedu u kojem Angelos Vlachopoulos nije uspio pogoditi. Zatim Novi Beograd nije uspio na peterce...

Mandić je bio prvo ime Ferencvarosa i utakmice. Pet njegovih pogodaka, a pogodio je i u odluci na peterce. I tako će Ferencvaros biti u petak navečer protivnik u finalu PRO Reccu, aktualnom prvaku, koji je u prvom polufinalu dobio Olympiacos boljim izvođenjem peteraca nakon što je na kraju četvrte četvrtine bilo 9:9. 

Mađarski prvak je protiv prvaka Srbije od 4:6 stigao do 9:6, imao 10:8, 11:9, zatim već spomenutih 12:10, a pred kraj i 13:12, ali vratio se Novi Beograd bez Filipovića, Granadosa i Jakšića. Ipak, nije uspio izboriti novo finale, priliku za svoj prvi naslov prvaka Europe nakon što je prethodne dvije sezone u svom Beogradu gubio finale od PRO Recca.

PRO Recco četvrti put za redom i dvanaesti put ukupno prvak Europe, ili Ferencvaros drugi put? Prije tri godine su bili jedini put do sad suparnici u finalu. PRO Recco je bio uspješniji. PRO Recco je 19. put u finalu, a Ferencvaros treći put.   

25. lipanj 2024 09:31