StoryEditorOCM
VaterpoloKUP JE NAŠ

Popravili svoj osobni trofejni karton (i WASPO 98 Hannovera): Marko Macan i Hrvoje Benić zaustavili Spandau 04!

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 17:34
Slavi Marko Macan sedmi trofej s WASPO 98 Hannoverom u tri sezone, a Hrvoje Benić prvi u svojoj prvoj sezoni u kapici kluba iz Hannovera

Marko Macan i Hrvoje Benić su s WASPO 98 Hannoverom osvojili njemački Kup! Bivši uspješni Jugaši, bekovi, gledali smo ih i u kapici reprezentacije (valjda ćemo opet), tako su popravili svoj osobni trofejni karton, dodali u njega još jednu ‘kantu’, i to kad je malo to tko očekivao.

Razlog? WASPO 98 Hannover je ostao na 5,6 iskusnih igrača ove sezone, sva ostala mjesta su popunili s mladim njemačkim igračima. Klub je u ovu sezonu ušao s ciljem da ti mladi domaći igraju sve više i više, te preuzimaju polako glavne uloge, a kako oni danas još nisu te kvalitete, nije bilo previše radosti za klub iz Hannovera ni u njemačkom prvenstvu, a kamo li u europskoj Ligi prvaka.

Očekivano su izborili finale kupa. Ipak su i ovakvi prejaki za Ludwigsburger, Macan dva, a Benić tri pogotka u 25:3 trijumfu, ali zato u finalu – pobjeda velika, slatka da slađa ne može biti. Pao je najveći rival, koji je bio izraziti favorit - Spandau 04 su dobili s 11:9 uz tri pogotka Benića. Pet, šest iskusnih, među kojima i dubrovački dvojac, plus mladi, zaustavili su sastav iz Berlina.  

Macan je s Jugom osvojio petnaest ‘kanti’, prije nepune tri godine je preselio u redove WASPO 98 Hanovera s kojim je sad vlasnik sedam trofeja. Benić je Jug napustio nakon završetka prošle sezone, otišao je nakon što je podigao s Jugom naslov prvaka Hrvatske, svoj 21. trofej u karijeri. Sad je uhvatio prvi s njemačkim klubom.

Bena je MVP kupa! – poslao je poruku Macan, te sliku: on i Benić (Bena) s pokalom pobjednika njemačkog Kupa.

image

Marko Macan i Hrvoje Benić s pokalom Kupa Njemačke

18. travanj 2024 19:01