StoryEditorOCM
Vaterpolo1. KOLO

Počeo završni turnir Kupa Hrvatske za mlađe nade na Savi, a tamo su Gusar, Jug Adriatic osiguranje i Cavtat

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2024. - 21:35

Nije bio uspješan start završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra na Savi, u domu HAVK Mladost, a na kojem nastupaju tri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, Gusar iz Mlina, Jug Adriatic osiguranje i Cavtat.

Prvog dana u akciju su bila prva dva, Gusar je u skupini ‘A’ poražen od splitskog Mornara s 4:9. Nikola Kukrika je postigao sva četiri pogotka za sastav iz Župe dubrovačke, još su pod vodstvom Tvrtka Hercega igrali Mauro Ivušić, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Maks Nanić, Orsat Handabaka, Matija Butigan, Josip Tošić, Petar Kristović, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stijepčević, Ivan Mišić i Petar Račić (preostale dvije utakmice ‘A’ skupine: Primorje EB – Galeb MR 9:2, POŠK 1937. - HAVK Mladost 7:11), a Jug Adriatic osiguranje je u 1. kolu skupine ‘B’ izgubio od Medveščaka 1:10. Pogodak za sastav Iva Begovića postigao je Luka Vidaković, a još su igrali Hanan Hajdarović, Vito Vranješ, Jakov Bačić, Lovro Zvone, Đivo Kitin, Juraj Martić, Petar Kraljević, Dominik Kuzman, Jakov Prkačin, Edis Tunović, Andrija Kuzman, Toma Begu i Roko Matušić  (‘B’ skupina je s pet klubova, Cavtat je bio slobodan, a splitski Jadran je na startu s 12:2 dobio šibenski Solaris).

U srijedu, 17. srpnja, igraju se utakmice 2. i 3. kola. Gusar prvo s Primorjem EB, a zatim s HAVK Mladost, Jug Adriatic osiguranje prvo sa Solarisom, a zatim sa splitskim Jadranom, a Cavtat prvo s Medveščakom, a zatim sa Solarisom. 

Prva dva iz svake skupine idu u polufinale, treći i četvrti razigravaju za poredak od 5. do 8. mjesta, peti igraju za 9. mjesto, a posljednji, šesti iz skupine ‘A‘ zauzet će jedanaesto mjesto u ukupnom poretku. 

07. rujan 2024 16:01