StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO

Počela nokaut faza u Zagrebu, Srbija uzvratila Francuskoj za Split, te je poslala natrag u Gruž

Piše Tonči Vlašić
10. siječnja 2024. - 19:46

Vraća se Francuska u Gruž, te će igrati za poredak od 9. do 12. mjesta. Nije uspjela u Zagrebu obraniti mjesto među osam najboljih. Poražena je 14:10 od Srbije, koja joj je tako uzvratila za poraz u Splitu 2022. u osmini finala zbog čega se ovaj put, kad se dogodio novi sustav natjecanja, našla u ‘Drugoj ligi’.

Srbija, koja se tako vratila u ‘Prvu ligu’, u četvrtfinale će na Mađarsku, pobjednika skupine ‘B’, koja se igrala u Zagrebu. Naši, koji su bili drugi u skupini ‘A’’, koja se igrala u Gružu, pak čekaju tko će biti uspješniji u osmini finala, Grčka ili Nizozemska, te će se s njim ‘potući’ za polufinale u kojem će, ako budu uspješni u četvrtfinalu igrati upravo protiv boljeg iz ogleda Srbija – Mađarska.

Branislav Mitrović odličan na vratima Srbije, koju su protiv Francuske u napadu predvodili Nikola Jakšić i Dušan Mandić. Francuska je vodila sa 6:5, imala napad za 7:5. Nije pogodila. Vrlo brzo nakon toga Srbija je preuzela kontrolu utakmice, i već početkom posljednje četvrtine, kad je povela s 11:7, bilo je jasno kako se vraća u elitu.

- Opekli smo se jednom - istaknuo je Dušan Mandić, reprezentativac Srbije. 

image

Thomas Vernoux i Branislav Mitrović

Damir Krajac/Cropix
image

Nikola Jakšić i Michael Bodegas

Damir Krajac/Cropix

Hrvatska protiv Grčke ili Nizozemske igra u petak, 12. siječnja, na Savi od 18.30 sati.  Polufinalni dan u Zagrebu je u nedjelju, 14. siječnja, a finalni u utorak, 16. siječnja.

26. travanj 2024 16:10