StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKA ZA NADE

Pobjedom u županijskom derbiju Kapekaši osigurali polufinale, prva pobjeda Gusara iz Mlina

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2024. - 22:03

Potvrđuje li KPK pobjedom protiv Jug Adriatic osiguranja plasman u polufinale, ili će i dalje živjeti nada sastava iz Gruža u prolaz među četiri? Vrlo brzo je bilo jasno kako će biti prvo, kako sastav trenera Lovora Lozice i Damira Stipanovića četvrtom pobjedom u četvrtom nastupu ide među četiri najbolja. Nakon prve četvrtine je vodio s 5:1, na poluvremenu 8:1, na kraju je bilo 15:6.

Josip Skokandić je sa šest pogodaka bio prvi strijelac KPK za kojeg je četiri pogotka postigao Igor Favro, tri Ivan Blitvić, a po jedan Lovre Risteski i Nedo Poša. Još su igrali Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Klara Granić, Florent Gaxherri, Rudi Kriletić, Arsen Pamuković, Špiro Batistić i Toni Šeparović. Strijelci za Jug Adriatic osiguranje bili su Toni Filippi i Jakov Njirić, koji su postigli po dva pogotka, a po jedan Petar Kadijević i Juraj Martić. Pod vodstvom trenera Iva Begovića za sastav iz Gruža su još igrali Antun Ivanković, Maroje Dabelić, Maroje Šabadin, Đivo Kitin, Marin Klinac, Kristijan Hrnić, Andrija Kuzman i Toma Begu.

Podsjetnik, mali Korčulani su bili najbolji u D skupini u kojoj su dobili sva tri suparnika, ZPK, OVK Split i Solaris. Pobjedu protiv Solarisa su prenijeli u četvrtfinalnu skupinu u kojoj su im se pridružila i dva najbolja sastava skupine ‘B‘ u kojoj je Mornar bio najbolji, te prenio tri boda osvojena protiv Jug Adriatic osiguranja. Kako je Mornar sad dobio Solaris s 9:7 i on, kao i KPK, ima 6 bodova, dok su uoči zadnjeg kola Solaris i Jug Adriatic osiguranje bez bodova. U zadnjem kolu ogled KPK – Mornar će odlučiti tko će s prvog, a tko drugog mjesta u polufinale, a ogled Jug Adriatic osiguranja i Solarisa tko će biti treći, a tko četvrti u skupini.

U drugoj skupini je još sve otvoreno. Splitski Jadran koji ima svih 6 bodova nije matematički još siguran u polufinale, a ni Medveščak, koji je bez boda, nije bez izgleda za mjesto među četiri. HAVK Mladost i Primorje EB imaju po 3 boda. U zadnjem kolu igraju Jadran – HAVK Mladost, te Medveščak – Primorje EB.

image

Gusar Mlini

Tonči Vlašić/

Gusar je nakon sva tri poraza u prvom dijelu turnira, u skupini ‘B‘, stigao u prvom nastupu u razigravanju za poredak od 13. do 17. mjesta do prve pobjede u Vukovaru. Dobio je Osijek s 14:4 igrajući u sastavu: Mauro Linares Hoyos, Nikola Kukrika, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Ivano Erceg, Petar Kristović, Jakov Butigan (4), Matija Butigan (1), Leo Savinović (5), Niko Arbanasin (4), Petar Handabaka, Karlo Stijepčević, Ivan Mišić i Petar Račić.   

22. rujan 2024 22:17