StoryEditorOCM
VaterpoloOLIMPIJSKE IGRE |

PLESALE KUGLICE U ROTTERDAMU Fatović protiv Fatovića u Tokiju gdje Hrvatsku u skupini čeka i olimpijski prvak, te svjetski i europski doprvak

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2021. - 20:04

Zaplesale su kuglice u Rotterdamu nakon završetka kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, nakon što je Hrvatska na peterce, i to nakon čak 15 peteraca sa svake strane svladala Rusiju te se pridružila Crnoj Gori i Grčkoj, koje su vizu izborile slavljem u polufinalnim utakmicama dan prije. Crna Gora je protiv nas bila bolja na peterce, a Grčka 13:10 od Rusije. 

Nakon što je Crna Gora nakon 'lude' utakmice za treće mjesto između Hrvatske i Rusije s 10:9 dobila Grčku u utakmici za prvo mjesto u Rotterdamu, obavljen je ždrijeb skupina turnira vaterpolista na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naši će igrati u skupini 'B' sa Srbijom, olimpijskim pobjednikom, zatim sa svjetskim i europskim doprvakom Španjolskom, pa Kazahstanom, Crnom Gorom, koja je bila brončana na posljednjem EP-u, te Australijom, koju vodi Elvis Fatović, otac Lorena Fatovića, hrvatskog reprezentativca.

image
Loren Fatović (Hrvatska) foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures

U skupini 'A' bit će Južnoafrička Republika, zatim reprezentacija SAD-a, pa europski prvak Mađarska, potom Grčka, domaćin Igara Japan te svjetski prvak Italija, koja je bila brončana na posljednjim Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine gdje je naša reprezentacija uzela srebro. Naši su i vlasnici bronce sa zadnjeg SP-a.

26. travanj 2024 21:13